Wij stellen ons voor…. De Sociaal Makelaars van Facet Ridderkerk

Na een lange tijd is het team Sociaal Makelaars weer compleet. Maar ik hoor u/jou denken, wat doet een Sociaal Makelaar. Nee, we verkopen geen huizen. Maar wat doen we dan wel? Alles om de wijken in Ridderkerk mooier te maken en mensen met elkaar in verbinding te brengen.

We zijn verbinders in de buurt. Sociaal Makelaars versterken de samenleving. Wij weten wat er leeft en speelt in de wijk. Wij kennen de voorzieningen. Samen met de bewoners zijn wij de oren en ogen van de buurt en ondersteunen bewoners en initiatieven in de Ridderkerkse wijken. Wij weten de weg en werken veel samen, bijvoorbeeld met de gemeente Ridderkerk, Wooncompas en maatschappelijke organisaties.

Ook stimuleren we iedereen om iets voor elkaar te betekenen. Wij nemen het daarbij niet over, we gaan voor samenwerking. Tussen inwoners, professionals en organisaties in de wijk. Ons doel is om de bewoners in hun kracht te zetten. Sociaal Makelaars slaan bruggen als die niet vanzelf ontstaan. We signaleren, adviseren, ondersteunen, bemiddelen en stimuleren. Met als de doel de verbinding in de wijk te bevorderen.

We zijn alle drie aanspreekpunten voor de verschillende wijken. Eveline Freling voor Bolnes, Slikkerveer en Oost. Suat Tas voor Drievliet/’t Zand, Oostendam en Rijsoord en Yolanda Hekkert voor West en Centrum. Wij komen achter de voordeur en helpen mensen op weg, die daar zelf moeite mee hebben. We gaan met de inwoners in gesprek en brengen ze in contact met de juiste personen en organisaties en ondersteunen bij het maken van nieuwe contacten en soms zelfs vriendschappen.

De Sociaal Makelaar luistert, denkt mee, helpt bij het verhelderen van uw vraag en zoekt met u/jou naar mogelijkheden. Wij kunnen u/jou onder andere ondersteunen in de volgende zaken:
• Als u behoefte heeft aan meer sociale contacten en gezelligheid;
• Een luisterend oor bieden;
• Bij vragen of zorgen over het welzijn van uzelf, een buurtbewoner of familielid;
• Als u benieuwd bent naar activiteiten in de wijk;
• Als u de taal nog niet goed spreekt en brieven niet goed begrijpt;
• Wanneer u iets mist in de wijk of juist een leuk idee heeft voor de buurt(bewoners);
• Wanneer u kansen ziet voor samenwerking tussen bewoners en organisaties in de wijk;
• Wanneer u zich wilt inzetten als vrijwilliger.

Voor informatie, vragen of ideeën neem contact op met de Sociaal Makelaars van Facet Ridderkerk .
Het is jouw wijk, dus jij mag het zeggen! Houd onze Facebookpagina Sociaal Makelaars Facet in de gaten voor onze activiteiten en spreekuren.

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 21 juni 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...