Welzijn op Recept Ridderkerk

Welzijn op Recept
Soms zit je niet lekker in je vel. Je hebt bijvoorbeeld hoofdpijn en je komt moeilijk in slaap of vindt het lastig om een invulling te geven aan je dagen. Dit kan komen doordat je iets ergs hebt meegemaakt, ziek bent geweest of sociale contacten mist. Je wilt iets doen om je beter te voelen, je bent gemotiveerd om hieraan te werken maar weet niet goed wat en hoe. De huisarts kan dan Welzijn op Recept voorschrijven. Dit betekent dat je een verwijzing krijgt naar een welzijnscoach van Facet Ridderkerk. Welzijn op Recept richt zich nu alleen op Ridderkerkse ouderen (60+).

Op deze pagina lees je meer informatie: Welzijn op Recept – Facet Ridderkerk

Wat doet de welzijnscoach?
De welzijnscoach kijkt samen met jou naar oplossingen. Wat kun je doen om te zorgen dat je je beter voelt? Wat vind je leuk en waar krijg je energie van? Samen bespreken jullie welke dingen je kunt doen om jouw leven prettiger te maken. De welzijnscoach heeft veel informatie over allerlei activiteiten bij jou in de buurt. Door deelname aan deze activiteiten breng je meer plezier en zin in het leven. Dit kan er voor zorgen dat jouw gezondheid verbetert en klachten minder worden. Misschien zie je er tegenop om zelf ergens naar toe te gaan. Of vind je het moeilijk om contacten te maken. De welzijnscoach helpt je hierbij en kan zelfs met je meegaan.

Hoe werkt het?
1. De huisarts schrijft je Welzijn op Recept voor en verwijst door naar de welzijnscoach
2. Je hebt een persoonlijk (intake)gesprek met de welzijnscoach
3. Je gaat aan de slag bij een gekozen activiteit, de welzijnscoach helpt je daarbij

Voorbeelden
De welzijnscoach kan je alles vertellen over welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn. Voorbeelden zijn beweegactiviteiten zoals yoga of een wandelclub. Maar ook vrijwilligerswerk of een leuke hobby. De welzijnscoach kijkt samen met jou wat past en wat de mogelijkheden zijn.

Kosten
De gesprekken met de welzijnscoach zijn gratis. Het kan zijn dat een activiteit die je kiest geld kost.  Bijvoorbeeld het lidmaatschap bij een sportvereniging. Als je weinig inkomen hebt, dan kan de welzijnscoach met je meedenken wat mogelijk is.

Welzijn op Recept Ridderkerk is een samenwerking tussen de gemeente Ridderkerk, Facet Ridderkerk en huisartsenpraktijk Het Doktershuis.

Contact
Neem contact op met je huisarts voor het aanmelden. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de welzijnscoach Mirjam Kooij.
E:
T: 0180 – 432 350

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren in WVC West op vrijdag 2 augustus 2024! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een speciale...

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk op zaterdag 27 juli van 9:30 – 12:00 uur vindt het Repair Café Ridderkerk plaats. Heeft u...

Mantelzorg gaat altijd door

Mantelzorg gaat altijd door

“Mantelzorg gaat altijd door” Facet Mantelzorg vraagt deze zomer speciale aandacht voor mantelzorgers die nadeel...

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken Kom en doe mee met onze muzikale seniorengroep! Heb je altijd al van muziek gehouden en speel je...

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop Zentangle is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerk ontstaat door kleine, herhalende...