Vrijwilligers gezocht om nieuwe Ridderkerkse 65-plussers welkom te heten

Facet Ridderkerk start het nieuwe project “welkomstbezoeken”. Met dit project worden 65-plussers die in Ridderkerk komen wonen verwelkomt en wegwijs gemaakt in Ridderkerk. Een verhuizing is een life-event en kan dus een grote impact op je leven hebben. Op het moment dat je niet goed weet waar je terecht kan, kan eenzaamheid op de loer liggen.

Voor dit project zijn wij op zoek naar sociale vrijwilligers uit Ridderkerk die een paar uur per week beschikbaar zijn om huisbezoeken af te leggen bij deze nieuwe inwoners. Ben jij sociaal ingesteld en wil jij iets betekenen voor een ander? Heb je daarnaast ook enige kennis van de activiteiten in Ridderkerk of bereid dit op te doen? Dan is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

Heb jij interesse of vragen? Neem dan contact op met Angelique Bloemberg via 0180 – 432 350 of stuur een e-mail naar .

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen weer actief Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk Het oplopend aantal...

Buren in tijden van corona

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties.

Bewoners verrast met Buurtsoep

In de Week tegen Eenzaamheid op woensdag 7 en donderdag 8 oktober brachten de sociaal makelaars, ouderenadviseurs en jongerenwerker van Facet, samen met Buurtklik Drievliet/’t Zand en Voor Elkaar Bolnes, 200 bakjes ‘Buurtsoep’ rond in de wijken Drievliet en Bolnes. Bewoner: “Bedankt voor de leuke attentie die wij gisteren mochten ontvangen. De soep was lekker. Het kaartje is vandaag al bij onze kleindochter bezorgd”.