Wandelen onder begeleiding van huisarts of praktijkondersteuner

Dinsdag 10 mei start de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Ridderkerk. Na een pauze van twee jaar in verband met Corona slaan een aantal Ridderkerkse huisartsenpraktijken en Facet Ridderkerk de handen weer ineen en wordt er wekelijks gewandeld.

De NDC is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Vanaf 10 mei wandelen deelnemers elke week tot eind september. Er wordt elke dinsdag om 16.00 uur gewandeld met begeleiding van een Ridderkerkse huisarts, praktijkondersteuner of andere professional uit de zorg of sport. Dit jaar zijn er drie verschillende startlocaties, namelijk Het Doktershuis, huisartspraktijk West en Slikkerveer. Door deze verschillende locaties wordt er elke week in een andere omgeving gewandeld en worden er leuke en afwisselende routes samengesteld.

Wandelen is voor mensen met en zonder diabetes een goed medicijn. Door de NDC ervaren deelnemers, op een veilige en gezellige manier, dat bewegen goed is voor hun gezondheid en diabetes. De NDC is alleen geschikt voor beginnende wandelaars. Er wordt dan ook begonnen met kleine afstanden van ongeveer 500 tot 1000 meter. Het doel is dat iedereen in september minimaal 5 kilometer kan lopen.

Bent u al een meer gevorderde wandelaar, dan kunt u aansluiten bij de vele wandelgroepen die Ridderkerk heeft. Zo kan er onder andere op maandag- en woensdagavond gewandeld worden met Zweitse de Wit. Bij deze groepen wordt er gestart met 5 kilometer.

Wilt u de komende maanden gezellig met elkaar wandelen en werken aan een gezonde leefstijl? Dan kunt u zich nu inschrijven via de website www.nationalediabeteschallenge.nl/ridderkerkbeweegt/.

De eerste wandeling is dus op dinsdag 10 mei om 16.00 en startlocatie Het Doktershuis (Nicolaas Beetslaan 3-5).Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Facet Ridderkerk via of 0180 – 432 350 of met uw eigen huisartspraktijk.

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 21 juni 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...