Vrijwilligerssteunpunt

Welkom bij het Vrijwilligerssteunpunt, centrum voor vrijwilligerswerk in Ridderkerk! Ben je op zoek naar vrijwilligers of wil je zelf graag als vrijwilliger aan de slag in Ridderkerk? Of heb je vragen over vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld over hoe je goede afspraken maakt, hoe je vrijwilligers werft en bindt, welke cursussen er zijn of welke vergoedingen er zijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Onze professionele, ervaren medewerkers Junaidah Beun en Conny Bothoff staan voor jou klaar om samen de mogelijkheden te bekijken en je te adviseren. Zij werken samen met vrijwilligers Els, René en Gerrie. Voor vacatures kun je direct zoeken in de vacaturebank. Langskomen mag ook altijd! Je bent welkom op maandag t/m woensdag van 9.00 tot 15.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur aan de Schoutstraat 5 in het Centrum van Ridderkerk. We raden je wel aan om eerst een afspraak te maken via 0180 – 430 440.

Ook organiseren we verschillende activiteiten, evenementen en projecten voor vrijwilligers, zoals:

• Inspiratie- en netwerkavonden voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren van vrijwilligers- en professionele organisaties;
  • Een jaarlijks vrijwilligersfeest namens de gemeente Ridderkerk voor alle vrijwilligers in Ridderkerk.

‘Meer vuur in je bestuur, over kwaliteit en continuïteit van besturen’

Woensdag 14 november vindt de jaarlijkse netwerkavond voor vrijwilligersorganisaties plaats in het Máximacollege, Margriete van Comenestraat 4. Dit keer is de avond met name gericht op bestuursleden en mensen die overwegen om in een bestuur te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn krachtig besturen, bestuurlijke vernieuwing en verjonging van besturen. Coach, trainer en bestuursadviseur Frank hoes zal een inspirerende presentatie geven. De avond wordt gestart met een buffet. Deelname is gratis. Laat je informeren, inspireren en ontmoet anderen!

Bekijk onze agenda voor meer informatie.