Vrijwilligerssteunpunt

Welkom bij het Vrijwilligerssteunpunt, centrum voor vrijwilligerswerk in Ridderkerk! Ben je op zoek naar vrijwilligers of wil je zelf graag als vrijwilliger aan de slag in Ridderkerk? Of heb je vragen over vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld over hoe je goede afspraken maakt, hoe je vrijwilligers werft en bindt, welke cursussen er zijn of welke vergoedingen er zijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Onze professionele, ervaren medewerkers Junaidah Beun en Conny Bothoff staan voor jou klaar om samen de mogelijkheden te bekijken en je te adviseren. Zij werken samen met vrijwilligers Els, René en Gerrie. Voor vacatures kun je direct zoeken in de vacaturebank. Langskomen mag ook altijd! Je bent welkom op maandag t/m woensdag van 9.00 tot 15.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur aan de Schoutstraat 5 in het Centrum van Ridderkerk. We raden je wel aan om eerst een afspraak te maken via 0180 – 430 440.

Ook organiseren we verschillende activiteiten, evenementen en projecten voor vrijwilligers, zoals:

• Inspiratie- en netwerkavonden voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren van vrijwilligers- en professionele organisaties;
  • Een jaarlijks vrijwilligersfeest namens de gemeente Ridderkerk voor alle vrijwilligers in Ridderkerk.

Vrijwilligersprijzen 2018

Vele vrijwilligers maken in Ridderkerk het verschil voor een ander. Jaarlijks reikt de gemeente Ridderkerk in samenwerking met Facet Vrijwilligerssteunpunt twee vrijwilligersprijzen uit: de Jaap van der Graafprijs voor de individuele vrijwilliger en de groepsprijs voor vrijwilligers. De gemeente wil met de prijzen haar waardering uiten voor alle inzet van haar vrijwilligers en anderen enthousiasmeren aan te sluiten bij het vrijwilligerswerk.

De Vrijwilligersprijs is bedoeld voor een persoon, vrijwilligersproject of –organisatie, die op zijn of haar manier een positieve bijdrage levert aan een organisatie, wijk of buurt. Dit kan een voorzitter van een vereniging zijn maar ook een bewoner die de woonomgeving rond een appartementengebouw opgeruimd houdt. Kortom, ieder die zijn/haar vrijwilligerstaak met passie uitvoert, jong en oud.

Aanmelden

Ken je een enthousiaste vrijwilliger of groep die dit compliment verdient? Meld hen dan nu aan! Op www.ridderkerk.nl vind je een formulier om de kandidaten online aan te melden. Wacht niet te lang, aanmelden kan tot uiterlijk 17 oktober 2018.  De vrijwilligersprijzen worden op woensdag 2 januari 2019 tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgereikt.

Doet u de aanmelding liever op papier? Bij onze balie van Facet Vrijwilligerssteunpunt kunt u een aanmeldformulier afhalen. Ook voor meer informatie kan je bij ons terecht.