Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ridderkerk op 2 januari werden traditiegetrouw de jaarlijkse Vrijwilligersprijzen bekend gemaakt en uitgereikt. Voor de individuele Jaap van der Graafprijs waren er drie genomineerden: Christa Groshart (o.a. Natuurvereniging en Waalbos), Emmy Mulder ( o.a. Radio Ridderkerk, Levensbron, Ridderdichters) en Maissa Hamade ( o.a. wijkideeteam-Oost, CBS De Wingerd, Vluchtelingenwerk). Ook voor de groepsprijs waren er drie genomineerden: de vrijwilligers van buslijn 601, de vrijwilligers van de Wereldwinkel en de vrijwilligers van de Ridderkerkse brandweer.

Na de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester zong Guus Bok met speciaal gemaakte teksten de genomineerde vrijwilligers toe. Daarna maakte wethouder Marten Japenga de winnaars bekend en reikte de prijzen uit. Emmy Mulder kreeg de Jaap van der Graafprijs 2018 en het vrijwilligerskorps van de Ridderkerkse brandweer de Vrijwilligersgroepsprijs 2018. Voor deze winnaars waren er bloemen, een beeldje welke de waardering uit voor het vrijwilligerswerk en een geldprijs.

De jury bestond uit de prijswinnaars van 2017 Franny de Wit en Dick Gorter, Conny Bothoff van Facet Vrijwilligerssteunpunt, verantwoordelijk wethouder Marten Japenga met ambtelijke ondersteuning van Frank de Waal.

RTV Ridderkerk heeft een verslag met foto’s (1) en (2) van de avond gemaakt (foto’s: Roelie ‘t Jong).