Voorlichting (online) veiligheid voor ouders

Maandag 13 juni vanaf 19:00 uur vindt er een voorlichting over (online) veiligheid voor ouders plaats.  Deze voorlichting is speciaal voor ouders met kinderen in groep 7 of 8 en vindt plaats in De Loods, P.C. Hoofstraat 4a. De avond wordt georganiseerd door het jongerenwerk van Facet Ridderkerk in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Politie Ridderkerk.

Kinderen kunnen erg gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf. Zeker in deze tijd van de mobiele telefoon en social media. De overgang van basis- naar voortgezet onderwijs speelt hierbij ook een grote rol. Kinderen kunnen in situaties belanden waarbij ze wellicht de grip op de situatie verliezen en niet meer weten hoe hier uit te komen. Dit kan heel angstig zijn en kinderen die dit overkomt durven hier juist niet met ouders over te praten. Scholen spelen hierbij een belangrijke rol, maar een nog voornamere rol hebben ouders hier in.

Tijdens verschillende workshop gaat u in gesprek met professionals van het CJG, Politie en het Jongerenwerk. U kunt deelnemen aan de volgende workshops:
1. Omgaan met groepsdruk en respect – de weerbaarheid van je kind en hoe ga je het gesprek aan. Georganiseerd door het CJG.
2. Veiligheid op straat – wat zien zij en hoe herken je signalen? Georganiseerd door de Politie.
3. Social media – online veiligheid
4. Social media – wat je echt moet weten (ins en outs) en wat je tiener je wellicht niet vertelt
5. Social media – sexting, grooming en cyberpesten
6. Escape room ‘Money Mule’ – duik in de beleefwereld van tieners en hoe zij geconfronteerd kunnen worden met het verrichten van criminele activiteiten. De workshops over social media worden georganiseerd door het Jongerenwerk.

Aanmelden kan door drie voorkeuren door te geven van bovenstaande workshops aan Shanice Birahij via of via 06 – 39 34 88 26.