Voor organisaties

Heb jij behoefte aan vrijwilligers die zich inzetten voor jouw organisatie? Er zijn verschillende typen vrijwilligers met elk hun eigen talenten, behoeften, mogelijkheden en/of beperkingen. Onze professionele, ervaren medewerkers staan voor jou klaar om een match te vinden. Wat zij nog meer voor jou kunnen betekenen, lees je op deze pagina.

Vacature plaatsen

Ben je op zoek naar vrijwilligers? Iedere ingeschreven (vrijwilligers)organisatie kan ons kosteloos inschakelen voor het vinden van vrijwilligers. Je kunt ook eigen vacatures plaatsen op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt. De medewerkers van het Vrijwilligerssteunpunt helpen je graag bij het opstellen en beheren van je eigen vacatures. Meer informatie over het plaatsen van een vacature vind je hier

Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie is een platform van samenwerkende partnerorganisaties in Ridderkerk en wordt gecoördineerd door Facet Vrijwilligerssteunpunt. Partnerorganisaties kunnen interessante, leerzame en nuttige cursussen, trainingen, lezingen en/of workshops aanbieden voor vrijwilligers in Ridderkerk. Samen dragen we bij aan de ontwikkeling van Ridderkerkse vrijwilligers.
Helpt u mee? Bekijk de website voor meer informatie!

 Tips voor organisaties

Het Vrijwilligerssteunpunt heeft veel kennis en informatie over alle aspecten van vrijwilligerswerk, zowel voor de individuele vrijwilliger als voor vrijwilligersorganisaties. Ook beschikken wij over diverse standaardmodellen en uitgewerkte ideeën die nuttig kunnen zijn. Informeer bij onze medewerkers en wij geven gratis advies en/of ondersteuning. 

Wetten en regels

Er bestaan wetten en regels voor vrijwilligers en hun organisaties. Het thema ‘wet- en regelgeving’ op deze website geeft inzicht in een aantal zaken rond wet- en regelgeving. Meer informatie vind je op deze pagina.

 

 

Onze openingstijden

maandag t/m donderdag
9.00 uur tot 15.30 uur

vrijdag
9.00 uur tot 12.30 uur

Archief nieuwsbrieven

November 2023

Februari 2022 over o.a. Vrijwilligerssteunpunt op Facebook, voorlichting sociale veiligheid, Vrijwilligersprijzen, vrijwilligersvergoeding, NLdoet, bedrijven en vrijwilligerswerk en promotie-evenement 2022.

November 2021 over o.a. de campagne Mensen maken Ridderkerk, Erfgoed en Groen, vrijwilligersverzekering, NLDoet, 1 jaar Vrijwilligersacademie, workshops en trainingen en Signaalpunt Eenzaamheid.

April 2021 over Mensen maken Ridderkerk, de WBTR, steunpakket gemeenten, nuttige workshops, NLDoet, Club van het Jaar en Dementievriendelijk Ridderkerk.