Vrijwilligersvacatures

Wil jij iets betekenen voor anderen, zoek je een nuttige tijdsbesteding, wil je ergens helpen of je kennis verbreden? Met vrijwilligerswerk zijn er diverse mogelijkheden.

Medewerker radio sportprogramma 

De leukste sportuitzending op de lokale radio heeft plaats voor nieuwe collega’s! Er zijn taken in de techniek, als presentator of bij het maken van een reportage vanaf een sportvereniging. Elke zaterdag en zondag tussen 14:00 en 17:00 uur zijn er live-uitzendingen vanaf de Ridderkerkse sportvelden. Daarnaast zijn er nog meer functies bij de lokale radio en TV waar je welkom bent, zoals technicus, camera M/V, filmmontage en presentator. Wie interesse heeft mag een kijkje nemen in de studio.

Handige klusser/verkoper

Ben jij fit en handig? Het gezellige team van de kringloopwinkel zoekt versterking. De taken bestaan uit het uitstallen en verkopen van binnengekomen spullen, kleine reparaties uitvoeren en klanten ontvangen. Het gaat om gebruikte spullen, zoals meubels, bedden en witgoed, maar ook om muziekinstallaties en tv’s, lampen, schilderijen, spiegels en gereedschap. De opbrengst gaat naar goede doelen. De tijden zijn op woensdag en elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur. Je bent welkom om een keer proef te draaien.  

Chauffeur levensmiddelen

Als chauffeur haal je, met een busje, spullen op bij de leveranciers in de regio. Ook bezorg je kratten met levensmiddelen bij mensen thuis aan de deur. Sjouwen en tillen moet voor jou geen probleem zijn. Supermarkten, groothandelaren en tuinderijen stellen de levensmiddelen beschikbaar voor mensen met een minimum inkomen. Het gaat om 1 of 2 ochtenden in de week van 08.00 tot 13.00 uur.

Maaltijden bezorgen

Met jouw eigen auto bezorg je maaltijden bij ouderen thuis. Je hebt een vaste route die je in de ochtend rijdt. De maaltijden haal je op bij het zorgcentrum. De ouderen zijn altijd blij als de maaltijd weer gebracht is. Deze bezorger wordt gezocht voor wijk Bolnes op de maandag en/of woensdag. Je krijgt een onkostenvergoeding.

Mantelzorgmaatje

Als maatje bied jij de mantelzorger gelegenheid om even op adem te komen of even tijd voor zichzelf te hebben. Jouw hulp kan bestaan uit samen een wandeling maken, boodschap doen, iemand bezoeken voor een praatje of spelletje, vervoer naar ziekenhuis, oppassen als de mantelzorger even weg moet gaan. Ervaring met het bieden van ondersteuning in de thuissituatie is gewenst. Afhankelijk van de vraag van de mantelzorger kan de inzet een korte periode of wat langer zijn. Je wordt begeleid door de mantelzorgconsulent.

Preventief huisbezoek

Als vrijwilliger bezoek je senioren van 75 jaar en ouder. Aan de hand van een vragenlijst bespreek je onderwerpen op het gebied van wonen, (mantel)zorg en welzijn. Zo help je hen bekend te raken met activiteiten, diensten en regelingen waar ze gebruik van kunnen maken. Op een uitnodigende wijze help je senioren om hun vragen en behoeften aan te geven. Je kunt jouw eigen tijd indelen, er wordt uitgegaan van minimaal 5 gesprekken per maand. Er is een kleine onkostenvergoeding.

Heb je interesse in een vacature of wil je meer informatie, neem dan contact op met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of .

Kijk voor andere leuke en boeiende vacatures op de vacaturebank https://vacaturebank.facetridderkerk.nl.

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 21 juni 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...