Tijdloos Talent met vrijwilligersmarkt

Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseert op dinsdag 24 oktober aanstaande een vrijwilligersmarkt onder het motto ‘Tijdloos Talent’. Deze middag is met name bedoeld voor inwoners rond de pensioenleeftijd.
Het is fijn om na een werkzaam leven én op oudere leeftijd nog actief te kunnen zijn.
Wat zijn de mogelijkheden in het vrijwilligersveld, wat zijn je talenten en wat past er bij jou? En wat zijn ontwikkelingen in de huidige samenleving? Je kan het tijdens ‘Tijdloos Talent’ ontdekken op de vrijwilligersmarkt, door mee te doen met een workshop, kennis te maken met de Ridderkerkse organisaties en het bijwonen van de presentatie.
Het programma ‘Tijdloos Talent’ vindt plaats van 13:00 uur tot 16:30 uur in de zalen van De Levensbron. Doorlopend is er een vrijwilligersmarkt waar tal van organisaties vanuit de cultuur, zorg, natuur, sport en welzijnssector zich presenteren met hun vacatures. Organisaties die mee willen doen, kunnen zich aanmelden voor een stand.

Na de opening is er de presentatie ‘Tijdloos Talent’ en van 14:30 uur tot 15:30 uur zijn er diverse workshops. De vrijwilligersmarkt is voor alle belangstellenden te bezoeken.
Aanmelden voor een workshop is verplicht. Er is beperkt plaats. De deelname en toegang is gratis.
Locatie: Zalen De Levensbron, Jan Luykenstraat 10, 2985 BV Ridderkerk.

Programma

13:00 uur Ontvangst met koffie/thee en vrijwilligersmarkt
13:45 uur Opening door wethouder o.v.b.
13:50 uur Presentatie ‘Tijdloos Talent’ door Willem-Jan de Gast, van Nomade Training en Advies, expert vrijwillige inzet en teamlid landelijk programma ‘Samen Ouder Worden’
14:30 uur Workshops en ronde tafel gesprek
15:30 uur Meet & match op de vrijwilligersmarkt met drankje en hapje
16:30 uur Afsluiting

Presentatie ‘Tijdloos Talent’
Pensionering is een keerpunt in tijdsbesteding, sociaal leven en zingeving. Hoe ziet de sociale levensloop eruit? Hoe verandert de manier van het kijken naar ouderen en welke perspectieven zijn er? Willem-Jan de Gast neemt je op interactieve wijze mee in de ontwikkelingen, trends en mogelijkheden. De presentatie is voor alle belangstellenden. Aanmelden is gewenst.

Workshop Talentenscan
Ontdek welk talent je hebt, wat je wilt en hoe dit past bij vrijwillig actief zijn. Met behulp van spelkaarten komen er een of meerdere type(s) talent naar boven. Dit wordt besproken. De deelnemers krijgen een kaartje mee waarmee ze verder aan de slag kunnen. De workshop is voor mensen rondom de pensioenleeftijd.

Ronde tafelgesprek
Hoe blijf ik betrokken bij de samenleving? In welk netwerk zit ik na mijn pensioen? Wat zijn mijn sociale contacten als ik eenmaal AOW krijg? Hoe blijf ik zinvol actief na mijn pensioen? Een gesprek tussen deelnemers, gepensioneerd of nog niet, vrijwillig actief of niet. Het gesprek is voor mensen rondom de pensioenleeftijd.

Workshop ‘Hoe en waar vind ik vrijwilligerswerk’?
Wat is er allemaal te doen op het gebied van vrijwilligerswerk? Waar vind ik vrijwilligerswerk en hoe werkt de vacaturebank? De workshop is voor mensen rondom de pensioenleeftijd.

Workshop De Vrijwilligersreis
Geen vrijwilliger is gelijk. Hoe kan je beter inspelen op de motivatie van gepensioneerden en ouderen? Wat houdt hen bezig en waar sluit jij aan op hun reis? Hoe zorg je dat je als organisatie aantrekkelijk blijft. In deze workshop word je meegenomen op de route en stappen van deze vrijwilligersreis. De workshop is voor coördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties.

Aanmelden voor een stand of workshop kan via Facet Vrijwilligerssteunpunt, Schoutstraat 5, telefoon 0180 432 350, email , o.v.v. naam, telefoonnummer en keuze workshop.

Samen is leuker Ridderkerk

Samen is leuker Ridderkerk

Sluit je gezellig aan bij ‘Samen is leuker Ridderkerk’! Ben je tussen de 27 en 67 jaar en op zoek naar buurtbewoners...

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 17 mei 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst Op dinsdag 21 mei organiseert Facet Ridderkerk een Digikoffer bijeenkomst. De Digikoffer is een...