Tieners nemen de leiding!

Afgelopen maanden hebben 9 jongeren van o.b.s. de Bosweide en c.b.s. de Fontein deelgenomen aan de brede school activiteit “Tieners nemen de leiding”. Dit is een activiteit waar tieners worden opgeleid tot sport- en spelleider. Alle kinderen die hun certificaat hebben behaald hebben nu de mogelijkheid om in hun wijk het e.e.a. te organiseren of te ondersteunen waar nodig. Zij kunnen hierbij de hulp krijgen van de combinatiefunctionaris en de jongerenwerker.

Alicia Stip, Caressa Hassan, Chloé Manichand, Elise van der Blom, Evy Werner, Damian Verwijmeren, Lorraine Lotte, Marley van Cappellen en Romana van der Meer hebben tijdens de 8 lessen veel aan elkaar lesgegeven. Deze lessen werden beoordeeld door de docent en elkaar d.m.v. tips en tops, hier werd veel van geleerd en met name van elkaar. “Het proces is erg mooi als je ziet hoe kinderen opbloeien tijdens de lessen en de tips en tops van harte nemen. Sommige kinderen maken een hele transformatie door en staan uiteindelijk steviger in hun schoenen. Een aantal kinderen hebben het echt in zich om wellicht voor de klas te staan of om voor groepen te spreken, aldus de docent Jerry Tieleman”. Aan het eind van de lessenreeks konden de jongens en meiden hun training afsluiten door echt les te geven aan de groepen 3 en 4 van beide scholen.

Wij hopen dit project te kunnen continueren om zo nog meer tieners de kans te geven om te groeien als spreker, sportleider of om hen een beetje weerbaarder te maken.

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren in WVC West op vrijdag 2 augustus 2024! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een speciale...

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk op zaterdag 27 juli van 9:30 – 12:00 uur vindt het Repair Café Ridderkerk plaats. Heeft u...

Mantelzorg gaat altijd door

Mantelzorg gaat altijd door

“Mantelzorg gaat altijd door” Facet Mantelzorg vraagt deze zomer speciale aandacht voor mantelzorgers die nadeel...

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken Kom en doe mee met onze muzikale seniorengroep! Heb je altijd al van muziek gehouden en speel je...

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop Zentangle is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerk ontstaat door kleine, herhalende...