Let een beetje op elkaar. En op jezelf! #stayhome

Zit je dan. Scholen, bioscopen, cafés, gyms – veel openbare plekken zijn dicht. Tenzij je een vitaal beroep hebt, zit je aan huis gekluisterd – misschien met kinderen die al naar de middelbare school gaan. Wat moet je nu? Hoe zorg je er voor dat zij geëntertaind blijven en zich aan de voorschriften van het RIVM houden? Veel jongeren gaven namelijk aan toch met (groepen) vrienden te chillen binnen of buiten, gewoon ouderwets, zonder rekening te houden met de voorschriften.

Daarom doet het Jongerenwerk een beroep op jou, de ouder! Leg het belang van het naleven van de richtlijnen nog eens uit, en vraag je kinderen regelmatig of zij zich hier aan hebben gehouden.

Ook geven we je een aantal tips voor activiteiten in en om huis:

• Leer je kinderen koken en/of probeer nieuwe recepten uit – hoe leuk is het om samen een taart te bakken en ook een stuk te brengen naar de eenzame buurman?
  • Doe samen mee aan de home workouts die onze jongerenwerker Gio binnenkort online zet.
  • Haal die spelcomputer uit de kast en speel een potje tegen elkaar. Wedden dat ook jij dit leuk vindt om te doen!
  • Voor met jouw dochter(s): organiseer een spadag, lak elkaars nagels, doe maskertjes op en maak elkaar op.
  • Neem samen de tijd om de kamer van jouw kind weer eens op te pimpen en te restylen.
  • Neem samen een TikTok video op: gegarandeerde buikpijn van het lachen!
  • Motiveer je kinderen om klusjes in het huishouden te doen door een beloning aan te bieden.
  • Doe met het gezin een leuk gezelschapsspel, zoals Party & Co, 30 Seconds, Wedden dat je het kan, Who’s the dude, Pictionairy Air of Exploding Kittens.
  • Zorg voor beweeg-, rust-, leer- en beeldschermmomenten en geef je kind aandacht, maar geef ook de ruimte om zelf iets te doen.
  • Doe een leuk DIY-project samen. Er staan op YouTube genoeg leuke ideeën!
  • Heb realistische verwachtingen van jezelf, je kinderen, je partner en de situatie. De situatie is nieuw voor iedereen. Praat met elkaar, maak een plan, maar wees ook flexibel en durf af te wijken van je plan als dat nodig is.
  • Haal een muziekinstrument tevoorschijn en schrijf jullie eigen lyrics!

Voor jongeren organiseert het Jongerenwerk verschillende online activiteiten, zoals een FIFA toernooi. Blijf op de hoogte via Instagram: @JongRidderkerk.

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen weer actief Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk Het oplopend aantal...

Buren in tijden van corona

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties.

Bewoners verrast met Buurtsoep

In de Week tegen Eenzaamheid op woensdag 7 en donderdag 8 oktober brachten de sociaal makelaars, ouderenadviseurs en jongerenwerker van Facet, samen met Buurtklik Drievliet/’t Zand en Voor Elkaar Bolnes, 200 bakjes ‘Buurtsoep’ rond in de wijken Drievliet en Bolnes. Bewoner: “Bedankt voor de leuke attentie die wij gisteren mochten ontvangen. De soep was lekker. Het kaartje is vandaag al bij onze kleindochter bezorgd”.