Spreekuur: ‘Hoe gaat het met jou?’

 

De komende vier weken staan in het teken van de bewoners van de wijk Bolnes.
‘Hoe gaat het met jou?’ Is een spreekuur waar je terecht kunt voor allerlei zaken die jou (dagelijks) bezighouden. Denk aan de leefbaarheid in de straat, in de buurt of de wijk en de financiële zaken. Voel je je alleen, of heb je juist mooie ideeën? Marry Huizer van ‘Schuldhulpmaatje’ en Eveline Freling van Facet Ridderkerk staan je graag te woord. Tijdens het spreekuur kun je tevens gebruik maken van: ‘Hoe sta jij ervoor?’ Deze website is gericht op de financiële zaken. Maak je je zorgen of je nog uitkomt met jouw geld? Heb je vragen over het aanvragen van toeslagen of het invullen van formulieren rondom geldzaken? Heb je minder te besteden doordat jouw persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is gewijzigd? Heb je schulden, achterstallige betalingen of dreig je in de schulden te komen? Je bent niet de enige en je staat er ook niet alleen voor. Marry is er om je van informatie te voorzien! Het spreekuur vindt elke maandag plaats tussen 13.00 – 14.00 uur in het wijkcentrum in Bolnes, op 19 en 26 september, 3 en 10 oktober.

Jij als bewoner woont met een reden in de wijk Bolnes. De één vindt het een mooie en fijne omgeving is, de ander woont er juist omdat hij/zij is opgegroeid in de wijk en zijn of haar roots hier liggen. Het kan ook zijn dat je er woont uit pure noodzaak, of nieuw bent in de wijk. Kortom, elke bewoner heeft een eigen verhaal en een doel voor ogen, namelijk: een zo goed mogelijk leven leiden, in een leefbare woonomgeving. Samen vormen jullie de lokale samenleving in Bolnes.

Er is momenteel veel gaande in Nederland en in de rest van de wereld. Alle kosten worden hoger en het raakt bijna elk individu of gezin. De ene persoon maakt zich (nog) geen zorgen, terwijl de ander in een sociaal isolement terechtkomt, in de knel raakt en niet weet waar hij of zij heen moet met vragen. De bewoners geven aan dat de zorgen toenemen. Zo wordt er bijvoorbeeld aangegeven dat de leefbaarheid na de Coronatijd is veranderd. Veel mensen zie je niet meer in de straat of in de buurt. Mensen komen thuis en de deuren gaan letterlijk dicht. Het goede nieuws is dat het aantal bewoners, met name de jonge bewoners, zich juist zijn gaan inzetten voor de wijk en om de verbinding tussen buurtgenoten te stimuleren. Een mooi initiatief met ondersteuning van het Wijk Idee Team Bolnes!

Wist je bijvoorbeeld dat?

  • Er wekelijks een warme maaltijd wordt verzorgt door Het Anker in het WVC Bolnes en dat bewoners kunnen aansluiten?
  • Er verschillende faciliteiten zijn waar kinderen naar toe kunnen? Denk aan voetbal,- tennis,- of een muziekvereniging?
  • Dat de Spaanse vereniging is gehuisvest in De Klinker en zaterdag en zondag open zijn?
  • Dat de Brede School allerlei activiteiten verzorgt voor kinderen (ook als zij niet in de wijk op school zitten)?
  • Elke twee weken een internationale dienst is in de Boezemkerk, en de Protestantse Gemeente elke eerste zaterdag van de maand voedsel inzamelt voor de Voedselbank?
  • De Buurtpreventie Bolnes maandelijks een schoonmaakactie houdt?
  • Het wijkcentrum Bolnes van maandag tot en met vrijdag open is, waar je een praatje kunt maken, of een potje kunt biljarten?
  • Dat de Burendag op vrijdag 23 september wordt georganiseerd door Het Anker in het wijkcentrum Bolnes en op zaterdag 24 september op het grasveldje tussen de La Reijstraat – Vechtstraat door initiatiefneemster Monique Overbeek met buurtbewoners?

Heb je vragen over de activiteiten, financiële zaken, leefbaarheid in de wijk, hulp bij het invullen van formulieren over andere zaken, of voel je je alleen? Kom dan naar het spreekuur! Het spreekuur vindt elke maandag plaats tussen 13.00 – 14.00 uur in het wijkcentrum in Bolnes, Noordstraat 255A op 19 en 26 september, 3 en 10 oktober.

Voor meer informatie neem contact op met Eveline Freling via of telefonisch via
06 – 52 61 62 30 (maandag t/m donderdag).