Sportdag Korfbal voor groep 5

Afgelopen woensdag 18 mei organiseerden Facet Ridderkerk en de vakleerkrachten bewegingsonderwijs i.s.m. SV Ten Donck en KCR de sportdag Korfbal voor alle groepen 5 van het basisonderwijs.

Na ruim 2 jaar van geannuleerde, uitgestelde en alternatieve sportdagen was het eindelijk zover; ‘een buitensportdag Korfbal voor alle leerlingen van groep 5’. Korfbal is een ideale schoolsport, omdat het voor iedereen toegankelijk is. Alleen door snel en slim samen te spelen kom je bij de korf van je tegenstander. Dat maakt dat korfbal dynamisch, beweeglijk en explosief is. Met de sportdag worden kinderen gestimuleerd om te sporten en maken zij kennis met korfbal. Enthousiaste leerlingen kunnen eenvoudig doorstromen naar SV Ten Donck en KCR. Onder leiding van studenten van het Albeda College gingen in totaal 49 teams (326 leerlingen van 10 basisscholen) de sportieve strijd met elkaar aan. Hieronder een overzicht van de poulewinnaars:

Poule 1                De Botter 1
Poule 2                De Piramide Centrum 2
Poule 3                De Piramide Centrum 3
Poule 4                De Klimop Centrum 1
Poule 5                De Wingerd 2
Poule 6                De Wingerd 3
Poule 7                De Wingerd 4

De komende weken staan er meer buitensportdagen op het programma. Voor groep 8 op dinsdag 31 mei de voetbalsportdag, groep 6 heeft op vrijdag 17 juni Bee*Ball en groep 7 op donderdag 30 juni hockey. Voor meer informatie over de sportdagen voor het basisonderwijs kunt u contact opnemen met Brendon Tholenaars van Facet Ridderkerk via .

Zomerfestijn 2023

Zomerfestijn 2023

Zomerfestijn 2023 Ook dit jaar organiseren we weer het Zomerfestijn met heel veel diverse activiteiten voor de...

Welzijn op Recept Ridderkerk

Welzijn op Recept Ridderkerk

Welzijn op Recept Ridderkerk Welzijn op Recept Soms zit je niet lekker in je vel. Je hebt bijvoorbeeld hoofdpijn en je...

Wel koffie, geen geleuter

Wel koffie, geen geleuter

Wel koffie, geen geleuter Heeft u behoefte aan een goed gesprek samen met anderen? Wat is de zin van het leven? Bent u...