Sportdag Hockey voor groep 7

Afgelopen donderdag organiseerden Facet Ridderkerk en de vakleerkrachten bewegingsonderwijs i.s.m. HC Ridderkerk en de Hockey Foundation de sportdag Hockey voor alle groepen 7 van het basisonderwijs.

Met hockey een verschil maken in het leven van kinderen? Dat is wat de KNHB en de Rabobank willen bereiken met de Hockey Foundation. In de komende 10 jaar worden 30 nieuwe hockeyverenigingen opgericht. Ook in Ridderkerk is sinds 1 april 2021 begonnen met trainingen voor jongens en meisjes. HC Ridderkerk traint op terrein van SV Ten Donck. Hockey wordt zo toegankelijker voor iedereen.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje werd om 9:00 uur begonnen aan een reeks van 165 wedstrijden verdeeld over 11 velden. In totaal werd door 66 teams, bestaande uit 436 leerlingen van 12 basisscholen gespeeld voor de 1e plaats in de poule. Om 12:00 uur werd de sportdag gezamenlijk afgesloten.

De poulewinnaars zijn:
Poule 1                De Regenboog (6/7) 1
Poule 2                Dr. Schaepman 2
Poule 3                De Botter 3
Poule 4                De Rehoboth 1
Poule 5                De Reijer 5
Poule 6                Dr. Schaepman 6
Poule 7                Dr. Schaepman 7
Poule 8                De Regenboog (7a) 4
Poule 9                De Rehoboth 6
Poule 10              De Rehoboth 7
Poule 11              De Noord 4

De sportdag Hockey was de laatste sportdag voor de zomervakantie. In totaal hebben 1582 leerlingen uit groep 5 t/m 8 de afgelopen weken deelgenomen aan de (buiten)sportdagen. Hierbij hebben zij kennis gemaakt met korfbal, bee*ball, hockey en voetbal.