Fitcoins

Het project Fitcoins heeft als doel volwassenen te stimuleren een gezondere leefstijl aan te nemen. Spaar voor gezonde producten en diensten door meer te bewegen!

Fitcoins;

• bevordert zelfregie op het gebied van gezondheid en welbevinden;
  • zorgt voor sociale binding, versterking en ondersteuning;
  • is een slimme combinatie van technologie en gedragswetenschap.

Hoe werkt het?

U kunt gratis meedoen met het project. Download de gratis app ‘It’s my life’ met stappenteller op uw telefoon en spaar met elke stap die gezet of kilometer die gefietst wordt voor fitcoins. Deze fitcoins kunt u uitgeven aan gezonde producten en diensten in Ridderkerk zoals groente en fruit, sportactiviteiten, zwembadkaartjes of een dieetadvies. Zo is werken aan uw gezondheid niet alleen leuk, maar levert het ook een beloning op.

Fitmeting

Voorafgaand aan de start en halverwege kan een fitmeting worden gedaan, waarbij bepaald wordt hoe fit u bent.

Sociaal contact

Alleen bewegen is leuk maar samen bewegen is soms leuker. Dus wilt u liever met anderen bewegen? Neem contact op, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Kan ik ook meedoen?

Iedereen boven de 18 jaar die een gezonde leefstijl wil kan meedoen. U kunt zichzelf opgeven. Of heeft u een verwijzing van een van onze samenwerkingspartners zoals een huisarts, fysiotherapeut of diëtist?

Fitcoins sparen in 8 korte stappen:

1. Download als je geen stappenteller hebt en Android gebruikt de ‘Google Fit’ applicatie uit de Google Play Store en stel deze activity tracker in. Bij een Apple smartphone dien je Apple Health in te stellen, ook wel ‘Gezondheid’ genoemd.
  2. Download en installeer de ‘It’s my life’ app op je mobiel
  3. Vul de BEDRIJFSCODE “Ridderkerkbeweegt” in, kies bij meetmethode voor ‘ik gebruik mijn smartphone’, accepteer de machtigingen die nodig zijn om Apple Health of Google Fit uit te lezen en maak je profiel compleet.
  4. GO: Tel stappen, verzamel Fitcoins, schaf gezonde producten aan en challenge andere bedrijven!
    Let op: de app is vernieuwd en heet ‘It’s My Life’. De app is te downloaden in de App Store of Play Store. Alle gegevens van de huidige gebruikers zijn overgezet.

Hulp bij installatie

Heb je hulp nodig bij de installatie van de app? Neem dan contact op met Gertjan Kroon via 0180 – 432 350.

Deze Ridderkerkse partijen bieden leuk en afwisselend aanbod aan:

Benner Coaching

Vitality Ridderkerk

Zwembad de Fakkel

Gertjan Kroon

Wilt u meer informatie, aanmelden of vrijblijvend een persoonlijk gesprek? Neem contact op met Gertjan Kroon.

Mail Gertjan