Activiteiten

Facet Ridderkerk organiseert verschillende sport- en beweegactiviteiten in Ridderkerk. Zo organiseren we, samen met partners, iedere schoolvakantie vakantie-activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren. Ook bieden we iedere woensdag Buurtsport aan zodat kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport- en beweegactiviteiten. Wil je meer zelfvertrouwen opbouwen of weerbaarder worden? Informeer dan eens bij Project 0180 of de cursus Powervrouwen. Op zoek naar beweegactiviteiten voor peuters en kleuters? Check de pagina Beweegkriebels.

Vakantie-activiteiten

In de schoolvakanties organiseren de sportconsulenten, combinatiefunctionarissen, jongerenwerkers en opbouwwerkers van Facet Ridderkerk, vaak samen met partners, vakantie-activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren uit Ridderkerk. Doe mee met één of meerdere sportieve, recreatieve of culturele activiteiten!

Sportconsulent

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met onze sportconsulent Brendon Tholenaars!

Mail Brendon

Buurtsport

Ben jij tussen de 2 en 12 jaar en wil jij op een laagdrempelige manier kennis maken met sport- en beweegactiviteiten? Doe mee aan Buurtsport in Drievliet of Bolnes.

Combinatiefunctionaris

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met combinatiefunctionaris Edward!

Mail Edward

Project 0180

Vind jij het moeilijk om voor jezelf op te komen? Of wil jij meer zelfvertrouwen opbouwen? Dan is Project 0180 iets voor jou! Dit project is voor jongens en meiden tussen de 8 en 18 jaar oud en is erop gericht om je sociale weerbaarheid te vergroten, je grenzen aan te geven en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Sportconsulent

Heb je vragen of opmerkingen over de Project 0180 of over de zelfverdedigingstechnieken bij Powervrouwen? Neem dan contact op met onze sportconsulent Gertjan!

Mail Gertjan

Powervrouwen

Met de cursus Powervrouwen leer jij jezelf in 6 lessen van 1,5 uur te verdedigen met effectieve zelfverdedigingstechnieken tegen diverse vormen van agressie en geweld. Je leert wat je moet doen als iemand je vastpakt of probeert te verwurgen. Ook leer je om een situatie te de–escaleren met verbale en non-verbale communicatietechnieken en adequaat te reageren op stressvolle situaties.

Mail Gertjan

Beweegkriebels

Peuters en kleuters uit Ridderkerk kunnen meedoen met de speelse lessen Beweegkriebels. Tijdens de beweeglessen springen, dansen, rollen en rennen de kinderen en ontdekken spelenderwijs de wereld om hen heen. Ook leren de kleintjes door bewegen wat je met je lichaam kunt doen.

Sportconsulent

Heb je vragen of opmerkingen over de Beweegkriebels? Neem dan contact op met onze sportconsulent Brendon!

Mail Brendon