Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). In Ridderkerk werken de huisartsen die aangesloten zijn bij Zorggroep en Facet Ridderkerk samen. Tijdens de NDC werken mensen met diabetes samen met hun zorgverlener aan een betere kwaliteit van leven. Want wandelen maakt fitter en vrolijker.

Wat is de NDC?

Met ondersteuning van de BvdGF organiseren lokale zorgverleners, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen, wekelijks een wandeling voor mensen met diabetes. Ze helpen u op weg naar een gezonde leefstijl. In kleine stappen traint u, samen mét de zorgverlener, 16 tot 20 weken voor de Nationale Diabetes Challenge Week eind september. De doelstelling is om in die week vier dagen achtereen te wandelen, drie dagen in Ridderkerk en de laatste dag op het Challenge Diabetes Festival waar alle deelnemers uit het hele land de laatste kilometers afleggen en finishen.

De NDC in de afgelopen jaren

In 2015 begon de NDC bescheiden, maar in de jaren daarna nam het aantal deelnemers een flinke vlucht. Op het slotfestival wandelden vorig jaar ruim 3000 mensen de afsluitende kilometers. We zien erg veel enthousiasme bij zowel de deelnemende zorgprofessionals als bij wandelaars zelf. Duidelijk is dat het project veel positieve resultaten oplevert, zoals gewichtsafname, medicatie vermindering, meer plezier in het leven en structureel bewegen. Deelnemers worden gezonder, fitter en voelen zich mentaal veel beter.

Locatie

Elke maandag in de periode van april tot en met september wordt er gewandeld. De start- en eindlocatie is Grandcafé Burgerzaken, Koningsplein 2.

Afstanden

U kunt elke week kiezen uit 3 verschillende afstanden. Deze afstanden variëren van 2 tot 11 kilometer waarin er wekelijks een opbouw is.

De NDC in 2020

In verband met de Coronacrisis is de start van de NDC 2020 uitgesteld. Wanneer er meer bekend is dan wordt dit gecommuniceerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jesper Lagendijk of kijk op de website van de Nationale Diabetes Challenge.

Jesper Lagendijk

Wilt u meer informatie, aanmelden of vrijblijvend een persoonlijk gesprek? Neem contact op met onze trajectbegeleider Jesper.

Mail Jesper