26 januari 2021

Yoga

Geen evenementen gevonden!

Aangepast bewegen

Specifiek voor kwetsbare doelgroepen bieden wij aangepaste yoga, aangepaste gymnastiek, Project 0180, de Nationale Diabetes Challenge en de riksja aan.

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook. Dit geldt voor jong en oud, chronisch ziek of niet. U zult zien dat u zich een stuk prettiger voelt als u regelmatig in beweging komt en blijft. Al onze activiteiten zijn in groepsverband.

Naast bewegen is er aandacht voor het sociale aspect. Er is een netwerk opgebouwd met fysiotherapeuten, ziekenhuizen, huisartsen en welzijnsorganisaties en er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe samenwerkingsverbanden. De arrangementen zijn dus continu in ontwikkeling!

Aangepaste yoga

Aangepaste yoga is in het bijzonder geschikt voor mensen met vermoeidheidsklachten, pijn en spanningen. De lessen bieden ondersteuning bij chronische klachten en ziekten zoals reuma, burn-out, depressie en bijvoorbeeld na de behandeling van kanker.

Aangepaste gymnastiek

De aangepaste gymnastieklessen zijn gericht op senioren die via een speciaal aangepast programma hun conditie op pijl willen houden.

Project 0180 voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Project 0180 is voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar (met een lichte verstandelijke beperking) en is erop gericht om je sociale weerbaarheid te vergroten, je grenzen aan te geven en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). In Ridderkerk werken de huisartsen die aangesloten zijn bij Zorggroep en Facet Ridderkerk samen. Tijdens de NDC werken mensen met diabetes samen met hun zorgverlener aan een betere kwaliteit van leven. Want wandelen maakt fitter en vrolijker.

Jesper Lagendijk

Wilt u meer informatie, aanmelden of vrijblijvend een persoonlijk gesprek? Neem contact op met onze trajectbegeleider Jesper.

Mail Jesper