Geen evenementen gevonden!

Ontmoeting en activiteiten

Anderen ontmoeten, er even tussenuit of iets leren? Bezoek een van onze activiteiten dicht bij huis in uw eigen wijk. Er zijn veel mogelijkheden in alle wijken van Ridderkerk. Van een film-, bingo- en breimiddag tot klaverjastoernooien en van zomer- en winteractiviteiten tot modeshows. Mooie momenten om nieuwe contacten te leggen of om oude bekenden weer te zien. Op deze pagina vindt u meer informatie over ontmoetingsbijeenkomsten, maatjesproject, voorleesproject, kleinschalige uitstapjes en zomer- en winteractiviteiten voor ouderen.

Ontmoetingsbijeenkomsten

In verschillende wijken in Ridderkerk organiseren we activiteiten en bijeenkomsten, zoals klaverjastoernooien, koffieochtenden, modeshows, sociëteiten, gezellige vrijdagmiddagen, uitstapjes, de mannenclub of creatieve activiteiten. De activiteiten organiseren we zelf of worden georganiseerd door vrijwilligers. Er is altijd iets te doen, dicht bij u in de buurt.

 Bekijk ons aanbod in uw buurt

Maatjesproject

Woont u nog zelfstandig maar heeft u steeds minder mensen om u heen? Of bent u minder mobiel waardoor het lastig is om andere mensen en activiteiten te bezoeken? Bedenk dan of een maatje misschien iets is voor u. Een maatje is meer dan iemand die alleen even langs komt. Het is samen een kopje koffie of thee drinken, een wandeling maken, praten over moeilijke dingen, een spelletje spelen, samen naar de winkel. Net waar behoefte aan is en waar de gezamenlijke interesses liggen. U wordt gekoppeld aan een vast maatje. Het maatjesproject is voor zelfstandig wonende ouderen vanaf AOW-leeftijd die een beperkt sociaal netwerk hebben. Maatjes zijn er op basis van beschikbaarheid en is bedoeld als langdurig contact.
Bent u op zoek naar een maatje? Neem contact met ons op via

Wil jij van betekenis zijn voor zelfstandig wonende inwoners van Ridderkerk? Wellicht is het maatje zijn iets voor jou. Maatjes zijn er voor persoonlijk contact, warmte, humor, tijd en respect. En desgewenst voor hulp bij kleine praktische zaken als het lezen van een brief of een boodschapje. Je bezoekt de oudere minimaal eens per twee weken.  Heb je interesse en wil je meer weten? Dat kan door je aan te melden als maatje via

Welkomstbezoeken

Met het project Welkomstbezoeken worden 65-plussers die in Ridderkerk komen wonen verwelkomt en wegwijs gemaakt in Ridderkerk. Nieuwe Ridderkerks ontvangen een brief van Facet met een uitnodiging.

Een verhuizing is een life-event en kan dus een grote impact op je leven hebben. Op het moment dat je niet goed weet waar je terecht kan, kan eenzaamheid op de loer liggen. Daarom verwelkomen we jou graag in onze gemeente. Een vrijwilliger maakt je wegwijs in het aanbod van activiteiten en het sociale- en verenigingsleven in Ridderkerk.

Bezoekvrijwilliger worden?

Voor dit project zijn wij op zoek naar sociale vrijwilligers uit Ridderkerk die een paar uur per week beschikbaar zijn om huisbezoeken af te leggen bij deze nieuwe inwoners. Ben jij sociaal ingesteld en wil jij iets betekenen voor een ander? Heb je daarnaast ook enige kennis van de activiteiten in Ridderkerk of bereid dit op te doen? Dan is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

Meer informatie of interesse?

Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline Revier via .

Kleinschalige uitstapjes

Genieten van een gezellig dagje uit met anderen? Meld u aan voor een van de uitstapjes van Facet Ridderkerk! We organiseren kleinschalige uitstapjes in de omgeving van Ridderkerk, bijvoorbeeld een museumbezoek, de bollenvelden bij Lisse bekijken of naar Dordrecht en De Biesbosch. Heeft u een leuk idee? Laat het ons weten!

Met ‘Het Busje’ van Facet Ridderkerk gaan we naar de plaats van bestemming. Per uitstapje is er plaats voor zes deelnemers. Ter ondersteuning gaan er drie vrijwilligers mee. Bent u slecht ter been? Dat is geen probleem, de vrijwilligers helpen u een handje. Wanneer u gebruik wilt maken van een rollator, geef dit dan door. Uw eigen rollator mag thuisblijven, deze is in Het Busje beschikbaar.

Voor een uitstapje halen wij u tussen 09.00 en 09.45 uur op en brengen u rond 16.00 weer thuis. De kosten bedragen € 35,00 per persoon per uitstapje. Lunch en entree zitten hier bij inbegrepen.

N.B. deze activiteit is speciaal bedoeld voor mensen die extra begeleiding nodig hebben. Juist mensen die niet mee kunnen met de reguliere activiteiten en uitjes wordt de mogelijkheid geboden om toch eens uit huis te komen en anderen te ontmoeten.

Zomer- en winteractiviteiten

In de zomer- en winterperiode organiseren we gezellige, leuke en gevarieerde activiteiten voor senioren in Ridderkerk. Gewoon om gezellig met elkaar te zijn en buurtgenoten te leren kennen. De activiteiten zijn op cultureel, creatief en sportief gebied, dus voor ieder wat wils.

Zodra het programma is vastgesteld, vindt u in de agenda de mogelijkheden.

Aanmelden kan aan de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Na betaling is uw inschrijving definitief.

Meer informatie