02 november 2020

Soos

WVC Bolnes

Boodschappenservice

Doet u altijd alleen boodschappen, bent u door een ziekte of een andere reden niet in staat om boodschappen te doen? En kunt u wel wat hulp gebruiken? De boodschappenservice van Facet Ridderkerk biedt uitkomst. Doe boodschappen met of door een vrijwilliger of sluit aan bij De Boodschappenclub.

Boodschappen doen met een vrijwilliger

De vrijwilliger doet, samen met u of alleen, boodschappen en de vrijwilliger bergt de boodschappen voor u op. Gaat u liever winkelen? Ook dan kan er een vrijwilliger met u mee. U betaalt alleen een kilometervergoeding voor de kilometers die de vrijwilliger aflegt (€ 0,27 per gereden kilometer). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De Boodschappenclub

De Boodschappenclub, een initiatief van Aafje en Facet Ridderkerk, richt zich op de positieve effecten van zelf boodschappen doen: sociale contacten, beweging en gezelligheid. Een ‘uitje’ waarbij u ook nog even lekker buiten bent.

De Boodschappenclub verzamelt iedere donderdag om 10.00 uur in het restaurant van de Reijerheem, Torenmolen 1. De deelnemers drinken eerst gezamenlijk koffie/thee en dan worden de boodschappenlijstjes gemaakt. Daarna vertrekt de club richting het Vlietplein voor de dagelijkse boodschappen. Aanmelden is niet nodig.

Neem contact op met de sociaal werker van uw wijk!

Bolnes/Slikkerveer

Henny de Wilt