Vervoer naar het ziekenhuis

Heeft u vervoer nodig naar het ziekenhuis of een hulpverlener? Voordat ANWB AutoMaatje Ridderkerk start, kunt u een beroep doen op de dienst ‘vervoer naar’. Een vrijwilliger van Facet Ridderkerk neemt deze taak graag op zich. De vrijwilliger haalt u thuis op en brengt u naar uw afspraak. Soms is het handig als er nog iemand anders hoort wat de hulpverlener zegt, zodat u het daar nog even rustig over kunt hebben. Indien gewenst gaat de vrijwilliger met u mee de spreekkamer in.

U betaalt alleen een kilometervergoeding voor het aantal kilometers die de vrijwilliger aflegt (€ 0,27 per gereden kilometer) en eventuele parkeerkosten.

ANWB AutoMaatje Ridderkerk

Facet Ridderkerk en de ANWB hebben de handen ineen geslagen om dit in het voorjaar van 2020 te starten met ANWB AutoMaatje in Ridderkerk.

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice voor en door Ridderkerkers:

• Voor wie minder mobiel is
  • Vrijwilligers rijden u in hun eigen auto
  • Tegen een kleine onkostenvergoeding
  • Alle inwoners van de gemeente Ridderkerk kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje Ridderkerk.
  • Uw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. u schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.

Zo werkt ANWB AutoMaatje Ridderkerk:

• Heeft u vervoer nodig? Neem dan twee werkdagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje Ridderkerk en spreek de details van de rit door. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit (meer dan een uur)? Dan worden er afspraken gemaakt wanneer de chauffeur, of een ander, weer klaarstaat voor de terugreis.
  • Hierna wordt een geschikte vrijwilliger(s) gezocht die u, op het door u gewenste moment, wil rijden.
  • U wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is en u wordt op de hoogte gebracht van de onkostenvergoeding van de rit. Deze onkostenvergoeding bedraag € 0,30 per kilometer – gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met de eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u en u gaat samen op pad.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Neem contact op met de sociaal werker van uw wijk!

Bolnes/Slikkerveer

Henny de Wilt