ANWB AutoMaatje

Heeft u vervoer nodig naar het ziekenhuis, een hulpverlener, de winkel of een andere afspraak? U kunt een beroep doen op ANWB AutoMaatje. Een vrijwilliger van Facet Ridderkerk neemt deze taak graag op zich. De vrijwilliger haalt u thuis op en brengt u naar uw afspraak.

Voor wie is ANWB AutoMaatje?

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice voor en door Ridderkerkers:

 • Voor wie minder mobiel is
 • Vrijwilligers rijden u in hun eigen auto
 • Tegen een kleine onkostenvergoeding
 • Minder mobiele 65+ers van de gemeente Ridderkerk kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje Ridderkerk.
 • Uw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. u schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.
Hoe werkt ANWB AutoMaatje Ridderkerk

Zo werkt ANWB AutoMaatje Ridderkerk:

 • Heeft u vervoer nodig? Neem dan minimaal twee werkdagen van tevoren contact op met ANWB AutoMaatje Ridderkerk (via 0180 – 432 350) en spreek de details van de rit door. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit (meer dan een uur)? Dan worden er afspraken gemaakt wanneer de chauffeur, of een ander, weer klaarstaat voor de terugreis.
 • Hierna wordt een geschikte vrijwilliger(s) gezocht die u, op het door u gewenste moment, wil rijden.
 • U wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is en u wordt op de hoogte gebracht van de onkostenvergoeding van de rit. Deze onkostenvergoeding bedraag € 0,35 per kilometer – gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met de eventuele parkeerkosten.
 • Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij u en u gaat samen op pad.
 • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.
 • Omdat het vervoer van AutoMaatje Ridderkerk op vrijwillige basis is, doen wij ons uiterste best om een geschikte match te maken. Dit geeft echter geen garantie dat er altijd een chauffeur beschikbaar is.
Oproep aan vrijwillge AutoMaatjes

Vrijwilligers gezocht voor ANWB AutoMaatje!

Word een held achter het stuur met ANWB AutoMaatje!

Help jouw lokale gemeenschap door vrijwillige chauffeur te worden bij ANWB AutoMaatje! We zoeken enthousiaste dames en heren die graag autorijden én een bijdrage willen leveren aan het ondersteunen van mede-Ridderkerkers zonder eigen vervoer. Met jouw hulp kunnen zij blijven deelnemen aan het dagelijkse leven en zijn ze niet langer beperkt tot de vier muren van hun huis.

Of het nu gaat om een bezoek aan de dokter, kapper, familie, ziekenhuis of andere afspraken, jouw rit betekent vrijheid voor anderen.

Als vrijwillige chauffeur maak je, tegen een kleine vergoeding, een enorme impact op het leven van mensen in onze gemeenschap. Je helpt hen mobiel te blijven en verbonden te blijven met de wereld om hen heen. Door simpelweg jouw tijd en eigen auto beschikbaar te stellen, kun je een wereld van verschil maken.

Sluit je aan bij ons chauffeursnetwerk en ervaar zelf de voldoening van het helpen van anderen. Of je nu een paar uur per week kunt missen of af en toe wat tijd vrij kunt maken, jouw bijdrage is onschatbaar waardevol.

Doe mee en word een held op de weg met AutoMaatje!

Wil je chauffeur worden bij deze dienst, die door Facet Ridderkerk wordt uitgevoerd, dan kun je telefonisch contact opnemen met Jacqueline Revier via 0180 – 432 350 of mail naar .