Geen evenementen gevonden!

Comfortabel en veilig thuis wonen

De meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis blijvenwonen. Als u ouder wordt, heeft u wel eens hulp nodig. Bijvoorbeeld bij uw huis, tuinklussen of digitale ondersteuning en/of scootmobiel lessen.

Vrijwilligers van Facet Ridderkerk bieden praktische hulp, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

DigiKoffer

De DigiKoffer is ontwikkeld in Rotterdam voor senioren of mensen met een beperking. De DigiKoffer is een koffer waarin allerlei handige en slimme hulpmiddelen zitten om ouderen langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen.
Klik hier voor meer informatie.

Boodschappenservice

Lukt het niet meer om zelfstandig de boodschappen te doen en kunt u wel wat hulp gebruiken? De boodschappenservice van Facet Ridderkerk biedt uitkomst. U kunt samen met een vrijwilliger boodschappen doen of de vrijwilliger doet het voor u.

Service- & gemaksdiensten

Heeft u een nieuwe kast gekocht, maar heeft u geen idee hoe u deze in elkaar moet zetten? Of is het tijd om de heg te snoeien? Wanneer het tuinonderhoud of de klusjes in huis u teveel worden, kunt u een beroep doen op de service- & gemaksdiensten van Facet Ridderkerk en Wooncompas. Ook bieden wij hulp aan huis voor uw computer, laptop, tablet en smartphones.

Telefooncirkel

Een telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar iedere werkdag belt. Het dagelijkse contact geeft een gevoel van veiligheid. Daarnaast is het een mogelijkheid om met andere mensen in contact te komen. Klik hier voor meer informatie.

ANWB AutoMaatje Ridderkerk

In Nederland zitten één miljoen mensen gedwongen achter de geraniums. Zij komen hun huis niet uit omdat ze slecht ter been zijn of geen vervoer hebben. Gelukkig zijn er ook veel mensen die iets voor een ander willen doen. ANWB AutoMaatje brengt deze mensen samen. ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren.

Weer mobiel met mijn scootmobiel

Een scootmobiel is voor veel mensen die niet meer in staat zijn te lopen of fietsen een uitkomst om weer mobiel te zijn. Maar wat als het rijden op de scootmobiel niet meer zo vertrouwd voelt? Is dat een reden om thuis te blijven? Wij vinden van niet en bieden daarom de lessen en leuke tochten aan voor iedereen in Ridderkerk die in het bezit is van een scootmobiel.

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Ridderkerk Langer Gezond organiseert in het voorjaar van 2023 een cursus Valpreventie. Het doel van de cursus is het voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren.

Het voorkomen van een val is belangrijk. Meer dan een derde van de 65-plusser valt minstens 1 keer per jaar, met alle gevolgen van dien. In 2020 bezochten maar liefst 103.000 ouderen in Nederland de spoedeisende hulp vanwege verwondingen als gevolg van een val. Een val bij ouderen zorgt vaak voor lichamelijke en emotionele schade. Ook de zorgkosten stijgen enorm doordat veel ouderen hulp nodig hebben. Maar met de juiste voorlichting, tips en bewegen kan het risico op vallen worden verkleind.

De bijeenkomsten bestaan uit informatie over de oorzaken van vallen, hoe kan ik een val voorkomen, de gevolgen, tests en natuurlijk oefeningen gericht op het verbeteren van fitheid, evenwicht en spierkracht. In een groep gaan we onder begeleiding van fysiotherapie en een leefstijlcoach met elkaar aan de slag om het risico op een val zo klein mogelijk te maken. De doelgroep is thuiswonende ouderen van ongeveer 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico. Per deelnemer zal een op maat gemaakt trainingsschema worden opgesteld.

Op moment van schrijven is nog niet bekend waar in Ridderkerk en wanneer precies de cursus zal plaatsvinden. Zeker is wel dat dit overdag zal zijn. Deze informatie zal spoedig worden aangevuld evenals deelname kosten.

Voor meer informatie of al reeds aanmelden kunt u contact met ons opnemen via 0180 – 432 350 of neem een kijkje op de website van www.ridderkerklangergezond.nl