21 februari 2024

Yoga

Geen evenementen gevonden!

Comfortabel en veilig thuis wonen

De meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Als u ouder wordt en een aandoening of beperking heeft, heeft u misschien wel eens hulp nodig. Bijvoorbeeld bij uw boodschappen of klussen. Wij bieden praktische hulp, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

Cursus valpreventie voorjaar 2023

Ridderkerk Langer Gezond organiseert in het voorjaar van 2023 een cursus Valpreventie. Het doel van de cursus is het voorkomen van valongevallen door ouderen bewuster te maken van risicofactoren en hun balans, conditie en zelfvertrouwen te verbeteren.

Het voorkomen van een val is belangrijk. Meer dan een derde van de 65-plusser valt minstens 1 keer per jaar, met alle gevolgen van dien. In 2020 bezochten maar liefst 103.000 ouderen in Nederland de spoedeisende hulp vanwege verwondingen als gevolg van een val. Een val bij ouderen zorgt vaak voor lichamelijke en emotionele schade. Ook de zorgkosten stijgen enorm doordat veel ouderen hulp nodig hebben. Maar met de juiste voorlichting, tips en bewegen kan het risico op vallen worden verkleind.

De bijeenkomsten bestaan uit informatie over de oorzaken van vallen, hoe kan ik een val voorkomen, de gevolgen, tests en natuurlijk oefeningen gericht op het verbeteren van fitheid, evenwicht en spierkracht. In een groep gaan we onder begeleiding van fysiotherapie en een leefstijlcoach met elkaar aan de slag om het risico op een val zo klein mogelijk te maken. De doelgroep is thuiswonende ouderen van ongeveer 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico. Per deelnemer zal een op maat gemaakt trainingsschema worden opgesteld.

Op moment van schrijven is nog niet bekend waar in Ridderkerk en wanneer precies de cursus zal plaatsvinden. Zeker is wel dat dit overdag zal zijn. Deze informatie zal spoedig worden aangevuld evenals deelname kosten.

Voor meer informatie of al reeds aanmelden kunt u contact met ons opnemen via 0180 – 432 350 of neem een kijkje op de website van www.ridderkerklangergezond.nl

 

Boodschappenservice

Lukt het niet meer om zelfstandig de boodschappen te doen en kunt u wel wat hulp gebruiken? De boodschappenservice van Facet Ridderkerk biedt uitkomst. U kunt samen met een vrijwilliger boodschappen doen of de vrijwilliger doet het voor u.

Klussenservice en computerles

Heeft u een nieuwe kast gekocht, maar heeft u geen idee hoe u deze in elkaar moet zetten? Of is het tijd om de heg te snoeien? Wanneer het tuinonderhoud of de klusjes in huis u teveel worden, kunt u een beroep doen op de klussenservice van Facet Ridderkerk en Wooncompas. Ook bieden wij individuele computerlessen aan en hulp bij vragen op computergebied.

Telefooncirkel Plus

De telefooncirkel bestaat uit maximaal 10 personen die elkaar op doordeweekse dagen iedere ochtend tussen 9 en 10 uur bellen om te horen of alles goed gaat. Een vrijwilliger start de cirkel en zorgt dat alles goed verloopt. Als de telefoon niet wordt opgenomen, onderneemt de vrijwilliger actie.

ANWB AutoMaatje Ridderkerk

In Nederland zitten één miljoen mensen gedwongen achter de geraniums. Zij komen hun huis niet uit omdat ze slecht ter been zijn of geen vervoer hebben. Gelukkig zijn er ook veel mensen die iets voor een ander willen doen. ANWB AutoMaatje brengt deze mensen samen. ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren.

Weer mobiel met mijn scootmobiel

Een scootmobiel is voor veel mensen die niet meer in staat zijn te lopen of fietsen een uitkomst om weer mobiel te zijn. Maar wat als het rijden op de scootmobiel niet meer zo vertrouwd voelt? Is dat een reden om thuis te blijven? Wij vinden van niet en bieden daarom de lessen en leuke tochten aan voor iedereen in Ridderkerk die in het bezit is van een scootmobiel.