Comfortabel en veilig thuis wonen

De meeste mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Als u ouder wordt of een aandoening of beperking heeft, heeft u misschien wel eens hulp nodig. Bijvoorbeeld bij uw boodschappen of klussen. Wij bieden praktische hulp, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

Boodschappenservice

Doet u altijd alleen boodschappen en kunt u wel wat hulp gebruiken? De boodschappenservice van Facet Ridderkerk biedt uitkomst. Doe boodschappen met een vrijwilliger of sluit aan bij De Boodschappenclub.

Klussenservice en computerles

Heeft u een nieuwe kast gekocht, maar heeft u geen idee hoe u deze in elkaar moet zetten? Of is het tijd om de heg te snoeien? Wanneer het tuinonderhoud of de klusjes in huis u teveel worden, kunt u een beroep doen op de klussenservice van Facet Ridderkerk en Wooncompas. Ook bieden wij individuele computerlessen aan en hulp bij vragen op computergebied.

Telefooncirkel Plus

De telefooncirkel bestaat uit maximaal 10 personen die elkaar op doordeweekse dagen iedere ochtend tussen 9 en 10 uur bellen om te horen of alles goed gaat. Een vrijwilliger start de cirkel en zorgt dat alles goed verloopt. Als de telefoon niet wordt opgenomen, onderneemt de vrijwilliger actie.

ANWB AutoMaatje Ridderkerk

In Nederland zitten één miljoen mensen gedwongen achter de geraniums. Zij komen hun huis niet uit omdat ze slecht ter been zijn of geen vervoer hebben. Gelukkig zijn er ook veel mensen die iets voor een ander willen doen. ANWB AutoMaatje brengt deze mensen samen. ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren.

Weer mobiel met mijn scootmobiel

Een scootmobiel is voor veel mensen die niet meer in staat zijn te lopen of fietsen een uitkomst om weer mobiel te zijn. Maar wat als het rijden op de scootmobiel niet meer zo vertrouwd voelt? Is dat een reden om thuis te blijven? Wij vinden van niet en bieden daarom de lessen en leuke tochten aan voor iedereen in Ridderkerk die in het bezit is van een scootmobiel.

Neem contact op met de sociaal werker van uw wijk!

Bolnes/Slikkerveer

Henny de Wilt