Seniorenpodcast

Juist nu de coronapandemie zorgt voor meer eenzaamheid, kunnen veel activiteiten niet doorgaan. Frances Kroeze en Henny de Wilt, ouderenadviseurs bij Facet, gooien het daarom over een andere boeg: zij lanceren podcasts.

Podcast over zingeving

Ouderenadviseurs Frances Kroeze en Henny de Wilt van Facet Ridderkerk gaan in deze aflevering in gesprek met Piet de Vries, theoloog en adviseur bij het interkerkelijk diaconaal beraad, over zingeving en eenzaamheid.

Podcasts over Rouw en verlies

Ouderenadviseurs Henny en Frances hebben een podcast opgenomen over rouw en verlies. In deze podcast spreken zij rouwtherapeut Masé Sutterland over dit onderwerp.

Deel 1: Rouw en verlies

Deel 2: Rouw en verlies in combinatie met eenzaamheid

* Het gedicht komt uit het boek ‘Natriltijd, Terugbuigen na de storm’ van Riet Fiddelaers-Jaspers.

Podcasts over vriendschap

In oktober lanceerden de ouderenadviseurs podcasts over vriendschap. Vind je jezelf goed genoeg om een vriend te zijn? We geven voorbeelden van onszelf en wat theorie. Het eerste deel gaat over wat vriendschap is. In het tweede deel steken we dieper en komt grenzen aangeven nadrukkelijk aan bod.

Deel 1: Vriendschap

Deel 2: Vriendschap en grenzen aangeven

Een reactie versturen

Reageren?

De dames zijn ouderenadviseurs, maar wat ze bespreken in de podcast is eigenlijk voor alle doelgroepen. Wij hopen dat de luisteraars van de podcast reageren. Dat kan via een telefoontje (0180 – 432 350) of per e-mail.