Scootmobielles bij Facet

Uit onderzoek blijkt dat veel scootmobielen ongebruikt in bergingen staan omdat gebruikers er niet goed op durven te rijden. Veel gebruikers hebben na een korte uitleg van de leverancier toch moeite met het goed en veilig gebruiken van de scootmobiel. Daarom biedt Facet Ridderkerk scootmobiellessen aan voor iedereen in Ridderkerk die reeds in het bezit is van een scootmobiel.

“Er gebeuren regelmatig ongevallen met de E-bike, maar ook scootmobielen. Met het ouder worden, een veranderde gezondheidssituatie, het drukker wordende verkeer en veranderingen in de wijk wordt men vaak onzekerder. Door het volgen van de scootmobiellessen worden gebruikers weer mobiel met hun scootmobiel”, zegt Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk.
Een scootmobiel biedt voor veel mensen die niet meer in staat zijn om te fietsen een uitkomst om weer mobiel te zijn. Bij goed gebruik geeft het vaak een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid. Ook draagt het bij aan zelfredzaamheid en participatie en het voorkomen van sociaal isolement. Maar wat als het rijden op de scootmobiel niet zo vertrouwd voelt? Dit kan heel wat hoofdbrekens veroorzaken. Is dit een reden om achter de geraniums te gaan zitten? Facet vindt van niet.

“Daarom bieden wij lessen aan voor iedereen in Ridderkerk die reeds in het bezit is van een scootmobiel. De scootmobiel mag zelf aangeschaft zijn of via de WMO van de gemeente. Onze vaste vrijwilliger Peter Kuipers, die al jaren deze lessen verzorgd, heeft al heel wat deelnemers blij gemaakt”, vertelt Jesper. “De wereld van de deelnemers wordt door het goed kunnen rijden op een scootmobiel een stuk groter.” Peter heeft een speciale training gevolgd om de lessen aan te bieden. Het zijn individuele lessen waarin u vooraf aangeeft wat u moeilijk vindt. Dit kan zijn het in- en uit de berging rijden, rijden in de supermarkt of op de openbare weg enz. Peter spreekt samen met u af wat er behandeld wordt zodat u het zelfvertrouwen weer krijgt om ‘weer mobiel met uw scootmobiel’ te worden. Want hoe fijn is het om zelf uw boodschappen te halen en een goede vriend of vriendin weer te bezoeken.

De kosten bedragen € 4,00 per les. Wilt u meer informatie of aanmelden? Neem contact op met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of .

Samen is leuker Ridderkerk

Samen is leuker Ridderkerk

Sluit je gezellig aan bij ‘Samen is leuker Ridderkerk’! Ben je tussen de 27 en 67 jaar en op zoek naar buurtbewoners...

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 17 mei 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst Op dinsdag 21 mei organiseert Facet Ridderkerk een Digikoffer bijeenkomst. De Digikoffer is een...