Scootmobiel-les bij Facet Ridderkerk

Uit onderzoek blijkt dat veel scootmobielen ongebruikt in de berging staan omdat de gebruiker er niet goed op durft te rijden. Sommige leveranciers geven een korte uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Voor de ene gebruiker is dit voldoende, maar het blijkt dat dit niet voor iedereen geldt. Veel gebruikers hebben daarna toch moeite met goed en veilig gebruik van de scootmobiel. Daarom biedt Facet Ridderkerk scootmobiel-lessen aan voor iedereen in Ridderkerk die reeds in het bezit is van een scootmobiel.
Met het ouder worden, een veranderde gezondheidssituatie, het drukker wordende verkeer en veranderingen in de wijk kan men onzeker worden in het verkeer. Een scootmobiel biedt mensen die niet meer in staat zijn om te fietsen een uitkomst om weer mobiel te zijn. Bij goed gebruik geeft het vaak een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid. En draagt het bij aan zelfredzaamheid en participatie en het voorkomen van sociaal isolement. Facet Ridderkerk helpt hierbij door het geven van scootmobiel-les.
“Wij bieden lessen aan voor iedereen in Ridderkerk die in het bezit is van een scootmobiel. De scootmobiel mag zelf aangeschaft zijn of via de WMO van de gemeente. Onze vaste vrijwilliger Peter Kuipers, die al meer dan 13 jaar deze lessen verzorgd, heeft al heel wat deelnemers blij gemaakt”, zegt Cathy van Es van Facet Ridderkerk. Peter heeft een speciale training gevolgd. Ook kan hij op afstand de scootmobiel van de deelnemer stilzetten als het onveilig dreigt te worden.

Vrijwilliger gezocht
Naast Peter zijn wij op zoek naar nog een vrijwilliger die les kan geven. Deze vrijwilliger moet goed kunnen rijden, in het bezit zijn van een eigen scootmobiel, de verkeersregels weten en goed met mensen overweg kunnen. Ben jij dit? Neem dan contact met ons op.
Onze lessen zijn altijd individueel en de deelnemer geeft vooraf aan wat hij/zij moeilijk vindt. Dit kan zijn het in en uit de berging rijden, rijden in de supermarkt of op de openbare weg enz. De kosten zijn € 5,00 per les.
Wil je meer informatie, vrijwilliger worden of aanmelden? Neem dan contact op met Cathy van Es van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of

Samen is leuker Ridderkerk

Samen is leuker Ridderkerk

Sluit je gezellig aan bij ‘Samen is leuker Ridderkerk’! Ben je tussen de 27 en 67 jaar en op zoek naar buurtbewoners...

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 17 mei 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst Op dinsdag 21 mei organiseert Facet Ridderkerk een Digikoffer bijeenkomst. De Digikoffer is een...