Scholing voor vrijwilligers

Facet Vrijwilligerssteunpunt biedt praktische workshops en cursussen aan vrijwilligers. Woensdag 22 januari 2020 staat er een cursus ‘Efficiënt vergaderen’ op het programma. Voor de workshop ‘Hoe krijg ik mijn persbericht geplaatst?’ op 3 februari is er nog plaats!

Workshop ‘Hoe krijg ik mijn persbericht geplaatst?’

Wil jij zorgen dat komend jaar de kans vergroot wordt dat jouw persbericht geplaatst wordt? In één middag leer je wat van belang is bij het schrijven èn geplaatst krijgen van je persbericht. Tijdens de workshop ‘Hoe krijg ik mijn persbericht geplaatst?’ verdiepen deelnemers zich in hoe je goed en succesvol een persbericht schrijft. Aan de orde komen denken vanuit de journalist, onderscheid in doelgroepen, media, verschillende accenten en stijlen, opbouw van een bericht en kort en bondig schrijven. Naast het bespreken van de theorie wordt er vooral ook geoefend en gewerkt aan het maken van een persbericht. De workshop wordt gegeven op dinsdag 10 december door Lia de Vries van Liaison Communicatie & Taal. Lia werkt interactief; samen werken en denken in een ontspannen sfeer, waardoor deelnemers met de nodige inspiratie naar huis gaan!

De workshop is bedoeld voor vrijwilligers die in hun organisatie persberichten schrijven en vindt plaats van 13.30 tot 16.00 uur. Locatie: Bibliotheek AanZet (Centrum), Sint Jorisplein 77.  Deelname is gratis.

Cursus ‘Efficiënt vergaderen’

Wie kent het niet? Vergaderingen die te lang duren en waar geen besluiten worden genomen.

Door meer structuur tijdens het vergaderen, duidelijkheid in rollen en inzicht in communicatiestijlen zal de vergadering prettiger en efficiënter verlopen. In de cursus ‘Efficiënt Vergaderen’ komen het voorbereiden van een vergadering, vergaderregels en procedures, hanteren van vergadertechnieken, de rol van de voorzitter en verslaglegging aan de orde. Uiteraard wordt er ook geoefend. Met deze kennis kan de doelmatigheid van de vergadering vergroot worden. De cursus is bedoeld voor vrijwilligers in besturen, werkgroepen, commissies, buurtgroepen of startende initiatieven. De cursus wordt gegeven door een ervaren docent van Train Rotterdam en bestaat uit 3 lessen vanaf woensdag 22 januari van 19.00 uur tot 21.30 uur.  Locatie: kantoor Facet. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via . Voor meer informatie kan men contact opnemen met Facet Vrijwilligerssteunpunt via 0180 – 430 440 of .

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk Zaterdag 25 mei van 9:30 – 12:00 uur is het Repair Café Ridderkerk weer geopend. Heeft u...