RIDDERKERKERS KIJKEN NAAR ELKAAR OM

Ridderkerkers kijken naar elkaar om, dat is de boodschap van de bewustwordingscampagne van de Coalitie tegen Eenzaamheid Ridderkerk. De campagne is op verschillende plekken in Ridderkerk terug te zien, zowel online als offline.

Levensgebeurtenissen
In de campagne staan de levensgebeurtenissen waarbij eenzaamheid op de loer ligt centraal, bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden van een naaste, een verhuizing en met pensioen gaan. Ook in Ridderkerk is eenzaamheid een probleem. Daarom spreken we alle Ridderkerkers aan, want alleen samen kunnen we eenzaamheid tegengaan. Een klein gebaar of iemand aanspreken kan het verschil maken.

Social media vs reality
Ook voor jongeren start een bewustwordingscampagne, want 17% van de Ridderkerkse jongeren voelt zich ernstig eenzaam. De campagne richt zich op sociale media en gamen en hoe deze online wereld ons een vertekend beeld kan geven. Online kan het leven van iemand er nog zo tof uit zien, maar je weet nooit wat er echt in iemands leven afspeelt. Het is goed om daarbij stil te staan. Jongeren die het moeilijk vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten en/of zich (sterk) eenzaam voelen, worden aangemoedigd om in gesprek te gaan met de jongerenwerkers van Facet Ridderkerk.

Signaalpunt Eenzaamheid Ridderkerk
Voel jij je eenzaam of ken je iemand die zich eenzaam voelt? In Ridderkerk kun je terecht bij www.signaalpunteenzaamheidridderkerk.nl voor hulp en/of ondersteuning. Het signaalpunt is door de gemeente Ridderkerk, in samenwerking met de Coalitie tegen Eenzaamheid Ridderkerk, opgericht om eenzaamheid tegen te gaan en wordt gecoördineerd door Facet Ridderkerk.

Coalitie tegen Eenzaamheid Ridderkerk
De Coalitie tegen Eenzaamheid bestaat uit de gemeente Ridderkerk, Centrum voor Jeugd en Gezin, Facet Ridderkerk, Stichting Present en Wooncompas. Wil jouw organisatie of bedrijf meewerken om eenzaamheid in Ridderkerk tegen te gaan en partner worden? Neem voor meer informatie contact op met Rene Belder, regisseur Eenzaamheid en sociaal makelaar, via .

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren in WVC West op vrijdag 2 augustus 2024! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een speciale...

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk op zaterdag 27 juli van 9:30 – 12:00 uur vindt het Repair Café Ridderkerk plaats. Heeft u...

Mantelzorg gaat altijd door

Mantelzorg gaat altijd door

“Mantelzorg gaat altijd door” Facet Mantelzorg vraagt deze zomer speciale aandacht voor mantelzorgers die nadeel...

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken Kom en doe mee met onze muzikale seniorengroep! Heb je altijd al van muziek gehouden en speel je...

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop Zentangle is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerk ontstaat door kleine, herhalende...