RIDDERKERKERS KIJKEN NAAR ELKAAR OM

Ridderkerkers kijken naar elkaar om, dat is de boodschap van de bewustwordingscampagne van de Coalitie tegen Eenzaamheid Ridderkerk. De campagne is op verschillende plekken in Ridderkerk terug te zien, zowel online als offline.

Levensgebeurtenissen
In de campagne staan de levensgebeurtenissen waarbij eenzaamheid op de loer ligt centraal, bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden van een naaste, een verhuizing en met pensioen gaan. Ook in Ridderkerk is eenzaamheid een probleem. Daarom spreken we alle Ridderkerkers aan, want alleen samen kunnen we eenzaamheid tegengaan. Een klein gebaar of iemand aanspreken kan het verschil maken.

Social media vs reality
Ook voor jongeren start een bewustwordingscampagne, want 17% van de Ridderkerkse jongeren voelt zich ernstig eenzaam. De campagne richt zich op sociale media en gamen en hoe deze online wereld ons een vertekend beeld kan geven. Online kan het leven van iemand er nog zo tof uit zien, maar je weet nooit wat er echt in iemands leven afspeelt. Het is goed om daarbij stil te staan. Jongeren die het moeilijk vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten en/of zich (sterk) eenzaam voelen, worden aangemoedigd om in gesprek te gaan met de jongerenwerkers van Facet Ridderkerk.

Signaalpunt Eenzaamheid Ridderkerk
Voel jij je eenzaam of ken je iemand die zich eenzaam voelt? In Ridderkerk kun je terecht bij www.signaalpunteenzaamheidridderkerk.nl voor hulp en/of ondersteuning. Het signaalpunt is door de gemeente Ridderkerk, in samenwerking met de Coalitie tegen Eenzaamheid Ridderkerk, opgericht om eenzaamheid tegen te gaan en wordt gecoördineerd door Facet Ridderkerk.

Coalitie tegen Eenzaamheid Ridderkerk
De Coalitie tegen Eenzaamheid bestaat uit de gemeente Ridderkerk, Centrum voor Jeugd en Gezin, Facet Ridderkerk, Stichting Present en Wooncompas. Wil jouw organisatie of bedrijf meewerken om eenzaamheid in Ridderkerk tegen te gaan en partner worden? Neem voor meer informatie contact op met Rene Belder, regisseur Eenzaamheid en sociaal makelaar, via .

Breimiddag in Wijkcentrum West

Breimiddag in Wijkcentrum West

Breimiddag in Wijkcentrum West Op vrijdag 8 maart is er een breimiddag in Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80 van...

Ladies Night in De Loods

Ladies Night in De Loods

Ladies Night in De Loods Op zaterdag 9 maart organiseert De Loods een Ladies Night in het kader van Nationale...