Promotiemarkt Vrijwilligerswerk met Walk&Talk en verhalenverteller

Op zaterdag 21 september organiseert Facet Vrijwilligerssteunpunt haar jaarlijkse vrijwilligersmarkt samen met de Bibliotheek AanZet. Deze editie vindt plaats in de bibliotheeklocatie aan het Sint Jorisplein. Tijdens deze dag staat het vrijwilligerswerk in Ridderkerk centraal. Een mooie gelegenheid om je te oriënteren als je de komende periode als vrijwilliger actief wilt worden of stappen wilt maken op zoek naar een baan!

Vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties presenteren vanuit stands wat zij op het gebied van vrijwilligerswerk te bieden hebben. De stands worden extra aantrekkelijk gemaakt met informatie en leuke hebbedingetjes. Rondom de markt zijn er diverse activiteiten. Debbie Heijne van De Levende Sollicitatiegids is er doorlopend met ‘Walk&Talk’ . Zij beantwoordt vragen en gaat in gesprek rondom het thema ‘Samen op zoek naar je volgende baan’. Bij het Vrijwilligerssteunpunt kan er een Vrijwilligerstest gedaan worden en kan men de vacaturebank bekijken. De verhalenverteller Nico van Lent maakt tussen 12.30 uur en 14.30 uur met name de jongere bezoekers aan het lachen, verwonderen en meeleven met zijn verhalen. Ook de Ridderdichters zijn aanwezig met gedichten en leuke materialen. RTV Ridderkerk richt een pop-up studio in waarbij zij voor een muziekje zorgen en live het programma ‘Prettig Weekend’ uitzenden.

Iedereen is welkom om te komen kijken bij de vele vacatures of een gesprek aan te gaan met medewerkers van de verschillende organisaties. De promotiemarkt is  van 11.30 tot 14.30 uur en vrij toegankelijk. Er is een twintigtal organisaties aanwezig waaronder het Gilde, Home-start, de Nederlandse patiëntenvereniging. Afd. Ridderkerk, Wereldwinkel, Schuldhulpmaatje, Lokale Omroep (SLOR), Zonnebloem, Mannen van Ridderkerk, Wereldwinkel, Stg. Artistieke Activiteiten voor verstandelijk beperkten (AAVB),  Hospice De Reiziger en Vluchtelingenwerk. Ook de Bibliotheek AanZet en Facet bieden vrijwilligerswerk en bemensen een stand.

Meer informatie of aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden voor de laatste plekken kan iedereen contact opnemen met het Vrijwilligerssteunpunt via of 0180 – 430 440.

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren in WVC West op vrijdag 2 augustus 2024! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een speciale...

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk op zaterdag 27 juli van 9:30 – 12:00 uur vindt het Repair Café Ridderkerk plaats. Heeft u...

Mantelzorg gaat altijd door

Mantelzorg gaat altijd door

“Mantelzorg gaat altijd door” Facet Mantelzorg vraagt deze zomer speciale aandacht voor mantelzorgers die nadeel...

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken Kom en doe mee met onze muzikale seniorengroep! Heb je altijd al van muziek gehouden en speel je...

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop Zentangle is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerk ontstaat door kleine, herhalende...