Project 0180 scoort goed

Project 0180 is voor jongens en meiden tussen de 8 en 18 jaar oud en is erop gericht om hun sociale weerbaarheid te vergroten, het leren van grenzen aan te geven en om meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit project is onderdeel van Facet Ridderkerk.

“Sinds de scholen weer open zijn wordt er weer flink getraind buiten bij De Loods. Jongeren wilden graag weer sporten en waren het thuis zitten zat”, zegt Gertjan Kroon van Facet Ridderkerk. Samen met zijn collega Terry Wisse en Zadkine student Marielle Bode bewegen de kinderen op de woensdagmiddag weer ouderwets met de daarbij horende zweetdruppels. “Kinderen die meedoen met dit project werken op een leuke en sportieve manier aan hun weerbaarheid, zelfvertrouwen en conditie. Onze (sport)studente Marielle heeft de afgelopen weken deze groep kinderen flink onder handen genomen met alles wat zij heeft geleerd op school. Wij zijn dan ook zeer tevreden met Marielle”, zeggen Terry en Gertjan.

Terry: “Sinds kort doen er ook een aantal kinderen mee vanuit de schakelklas van OBS De Piramide. Dit zijn kinderen die net in Nederland zijn en nog niet echt de taal machtig zijn. Maar de universele taal van bewegen en sporten is geen probleem en zij sluiten moeiteloos aan bij de rest van de groep.”
Op de dinsdag is er een speciaal meiden uurtje, wat ook goed bezocht wordt. “Twaalf opgroeiende kakelende meiden is soms best wel pittig”, zegt Gertjan. “Soms moet ik ze wel eens streng toespreken, maar uiteindelijk komt het wel weer goed en staan ze hun mannetje wel als het erop aankomt. Op de woensdagavond ben ik ook weer met een groep jongens in de leeftijd van 12+ gestart. Dit zijn jongens die voor de Lockdown ook al meededen aan Project 0180. Van 18.30 tot 19.30 uur werken zij zich aardig in het zweet achter op de parkeerplaats bij De Loods. In dit uurtje waar plezier voorop staat kunnen zij zich even lekker uitleven op de materialen die daarvoor beschikbaar zijn. De jongens die komen zie ik groeien in assertiviteit en zelfvertrouwen en soms zit er wel talent bij en die probeer ik dan ook door te laten stromen naar partners binnen Ridderkerk.”

Tevreden deelnemers

De deelnemers hebben onlangs een tevredenheidsonderzoek ingevuld. “Aan dit onderzoek hebben ongeveer 30 kinderen meegedaan en daaruit kwamen mooie resultaten. Allereerst scoort Project 0180 gemiddeld een 8.9. Deze score is geweldig”, zegt Gertjan. “Hier hebben wij hard voor gewerkt en kinderen voelen zich daarom welkom en veilig bij ons.”
Eén deelnemer zegt: “Door deze trainingen heb ik zoveel meer zelfvertrouwen en een betere conditie gekregen”. Een andere deelnemer zegt: “Ik kom hier graag omdat de sfeer zo relaxed is”. Maar ook “Doordat ik hieraan meedoe zit ik zoveel lekkerder in mijn vel en door de tips van de trainers kan ik mijzelf beter beheersen in voor mij lastige situaties”. “Dit zijn mooie uitspraken en daar doen wij het toch allemaal voor”, zegt Terry Wisse.

Programma

“Tot aan de zomervakantie gaan wij door met Project 0180”, zegt Gertjan. “ Na de zomervakantie zullen wij, mits de coronamaatregelen het toelaten, zeker doorgaan met Project 0180. Omdat er ook veel vraag is voor de leeftijd tussen de 8 en 10 jaar hebben wij besloten om na de zomervakantie een extra uur toe te voegen op de woensdag.” Na de zomervakantie komt het programma er als volgt uit te zien: op maandag, dinsdag (Girls Only) en woensdag wordt er getraind van 15.30 tot 16.30 uur, op woensdag van 14.30 tot 15.30 uur is het speciaal voor 8 tot 10-jarigen en op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur is het voor de wat grotere jongens en meiden.

Wil je meer informatie over dit kosteloze project of een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Gertjan Kroon van Facet Ridderkerk via of 06 – 21 52 19 92.

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren

Filmmiddag voor senioren in WVC West op vrijdag 2 augustus 2024! Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een speciale...

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk

Repair Café Ridderkerk op zaterdag 27 juli van 9:30 – 12:00 uur vindt het Repair Café Ridderkerk plaats. Heeft u...

Mantelzorg gaat altijd door

Mantelzorg gaat altijd door

“Mantelzorg gaat altijd door” Facet Mantelzorg vraagt deze zomer speciale aandacht voor mantelzorgers die nadeel...

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken

Gezellig muziek maken Kom en doe mee met onze muzikale seniorengroep! Heb je altijd al van muziek gehouden en speel je...

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop

Zentangle/Droedel workshop Zentangle is een kunstvorm waarbij een klein kunstwerk ontstaat door kleine, herhalende...