Update versoepeling maatregelen omtrent coronavirus

Laatste update: donderdag 30 juni om 13.30 uur

Na de versoepelingen van de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus die zijn afgekondigd door de Rijksoverheid, opent ook Facet Ridderkerk voorzichtig haar accommodaties. De Loods gaat vanaf 5 juni open. Vanaf 8 juni zijn bezoekers van WVC Bolnes weer welkom tijdens de inloop en is ook de balie van het kantoor aan de Schoutstraat 5 geopend voor bezoekers op afspraak. Op de buurtsportlocaties in Bolnes en Slikkerveer zijn weer beheerders aanwezig.

De Loods geopend voor dj- en jamsessies

Vanaf vrijdag 5 juni opent jongerencentrum De Loods haar deuren op voor dj’s, muzikanten en één gast per dj/muzikant. Er worden wel regels gehanteerd. Zo moeten bezoekers zich vooraf aanmelden en een settijd reserveren. Er is plaats voor 10 dj’s of muzikanten per avond. Ook worden er hygiënemaatregelen getroffen en is alleen contactloos betalen mogelijk. De horeca is voorlopig nog gesloten. Alle regels vind je op www.deloodsridderkerk.nl.

Openstelling wijkcentra

WVC Bolnes opende haar deuren 8 juni voor bezoekers van de inloop. Vanaf 1 juli is de horeca weer open en kunnen bezoekers weer een drankje nuttigen. Deze drankjes zijn voorlopig verkrijgbaar via automaten. Ook het terras is vanaf deze datum weer geopend.

Vanaf maandag 3 augustus opent Wijkcentrum West haar deuren voor bezoekers van de inloop. Ook worden er vanaf deze datum van 11.30 tot 14.00 uur weer maaltijden aangeboden. Als u een maaltijd wilt komen eten, dient u zich vooraf telefonisch aan te melden via 0180 – 763 719. Maaltijden kunnen ook worden afgehaald. Bezoekers worden daarover geïnformeerd via een flyer. De wijkaccommodatie wordt later geopend dan de geplande datum (1 juli), omdat Facet eerst wil testen hoe de heropening in WVC Bolnes verloopt en hoe de maatregelen worden nageleefd.

Wilt u een wijkaccommodatie bezoeken? U bent welkom tijdens de inloop van 8.30 tot 16.00 uur. Er worden in beide accommodaties nog geen activiteiten georganiseerd. Uiteraard worden de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid strikt nageleefd. De accommodatie is toegankelijk voor maximaal 42 bezoekers en het is alleen mogelijk om contactloos (met pin) te betalen. Bij binnenkomst worden bezoekers gevraagd om hun naam en handtekening en tijdstip van binnenkomst en vertrek te noteren. Ook wordt u gevraagd of u klachten heeft voordat u de accommodatie betreedt.

Opening kantoor Schoutstraat 5

De baliemedewerkers van Facet Ridderkerk staan vanaf 8 juni weer klaar voor mensen met dringende vragen. Wij roepen nog steeds iedereen op om zo veel telefonisch contact op te nemen via 0180 – 432 350 . U kunt uw vragen stellen aan de baliemedewerkers en wordt teruggebeld om een afspraak te maken.

Ook de belastingservice start op 8 juni, ook hier alleen op afspraak. Er kan uitsluitend contactloos (met pin) worden betaald.

Opening jongerensozen

We zijn nog aan het onderzoeken of we per half juni een soos kunnen openen, welke soos dit is en hoe we dan te werk gaan. Zodra hierover meer bekend is, wordt er een nieuwe update geplaatst op onze website en wordt hierover gecommuniceerd via social media.

Buurtsportlocaties

Op de buurtsportlocaties in Bolnes en Slikkerveer zijn beheerders aanwezig. Er is toezicht en de sport- en speluitleen in Bolnes is geopend op maandag en dinsdag van 11.30 tot 19.00 uur en donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 20.00 uur en in Slikkerveer op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur.

Activiteiten

Onze combinatiefunctionarissen bieden in alle wijken voorlopig sport- en spelactiviteiten aan en geven tips om thuis te sporten en/of creatief bezig te zijn via Facebook.com/FacetRidderkerk. Summer Events gaat wel door! Het programma vindt u binnenkort op onze website: www.facetridderkerk.nl/vakantie-activiteiten.

De jongerenwerkers bieden (online) workshops aan en zijn actief via Instagram @JongRidderkerk. Vanuit De Loods wordt er iedere woensdagmiddag coaching geboden. Ook zijn de jongerenwerkers te vinden op straat tijdens ambulante werkzaamheden.

Senioren kunnen vanaf nu weer tennissen. Andere senioren en aangepaste sport- en beweegactiviteiten starten zodra de regels dit weer toelaten. U kunt wel online beweeglessen volgen. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk via .

Houd onze Facebookpagina @FacetRidderkerk en Instagram @JongRidderkerk in de gaten voor het laatste nieuws over activiteiten.

We zijn bereikbaar!

Wij roepen nog steeds iedereen op om naar elkaar om te blijven kijken. Dat blijven wij ook doen. Onze medewerkers blijven telefonisch en digitaal bereikbaar.

Wij blijven alert op berichtgeving en richtlijnen van de Rijksoverheid. We zullen besluitvorming wanneer nodig hiernaar aanpassen en hierover tijdig onze netwerken informeren.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op via , 0180 – 432 350 of via 06 – 43 21 90 99.

 

 

 

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten In de laatste twee weken van de zomervakantie organiseren Facet, 3X2 en Jeugdland/SER activiteiten...