Preventieve maatregelen omtrent coronavirus

Laatste update: donderdag 17 september om 13.30 uur

Na de versoepelingen van de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus die zijn afgekondigd door de Rijksoverheid, opent ook Facet Ridderkerk voorzichtig haar accommodaties. De Loods is vanaf 5 juni open. Vanaf 8 juni zijn bezoekers van WVC Bolnes weer welkom tijdens de inloop en is ook de balie van het kantoor aan de Schoutstraat 5 geopend voor bezoekers op afspraak. Op de buurtsportlocaties in Bolnes en Slikkerveer zijn weer beheerders aanwezig.

De Loods geopend voor dj- en jamsessies

Vanaf vrijdag 5 juni is jongerencentrum De Loods geopend voor dj’s, muzikanten en één gast per dj/muzikant. Er worden wel regels gehanteerd. Zo moeten bezoekers zich vooraf aanmelden en een settijd reserveren. Er is plaats voor 10 dj’s of muzikanten per avond. Ook worden er hygiënemaatregelen getroffen en is alleen contactloos betalen mogelijk. De horeca is voorlopig nog gesloten. Alle regels vind je op www.deloodsridderkerk.nl.

Openstelling wijkcentra

WVC Bolnes opende haar deuren 8 juni voor bezoekers van de inloop. Vanaf 1 juli is de horeca weer open en kunnen bezoekers weer een drankje nuttigen. Deze drankjes zijn voorlopig verkrijgbaar via automaten. Ook het terras is vanaf deze datum weer geopend. Vanaf maandag 3 augustus is Wijkcentrum West geopend voor bezoekers van de inloop.

Wilt u een wijkaccommodatie bezoeken? U bent welkom tijdens de inloop van 8.30 tot 16.00 uur. Uiteraard worden de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid strikt nageleefd. De accommodatie is toegankelijk voor maximaal 42 bezoekers en het is alleen mogelijk om contactloos (met pin) te betalen. Bij binnenkomst worden bezoekers gevraagd om hun naam, datum, e-mailadres, telefoonnummer, activiteit en tijd te noteren. Ook wordt u gevraagd of u klachten heeft voordat u de accommodatie betreedt.

Let op: als u zich niet aan de maatregelen van de Rijksoverheid en Facet Ridderkerk houdt, behouden wij ons het recht voor om u te verwijderen uit onze accommodatie. U krijgt dan een toegangsverbod voor een bepaalde periode.

De maatregelen in de wijkaccommodaties zijn als volgt:

  1. Heeft u klachten? Blijf dan thuis.
  2. Houd minimaal 1,5 meter afstand.
  3. Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
  4. Betaal contactloos (met pin).
  5. Wij vragen u uw naam, datum, e-mailadres, telefoonnummer, activiteit en tijd bij binnenkomst noteren.

Verder gelden de algemene hygiëneregels:

  1. Was vaak uw handen.
  2. Schud geen handen.
  3. Hoest en nies in uw elleboog.
  4. Gebruik papieren zakdoekjes.

Opening kantoor Schoutstraat 5

De baliemedewerkers van Facet Ridderkerk staan vanaf 8 juni weer klaar voor mensen met dringende vragen. Wij roepen nog steeds iedereen op om zo veel telefonisch contact op te nemen via 0180 – 432 350 . U kunt uw vragen stellen aan de baliemedewerkers en wordt teruggebeld om een afspraak te maken.

Ook de belastingservice start op 8 juni, ook hier alleen op afspraak. Er kan uitsluitend contactloos (met pin) worden betaald.

Buurtsportlocaties

Op de buurtsportlocaties in Bolnes en Slikkerveer zijn beheerders aanwezig. Er is toezicht en de sport- en speluitleen in Bolnes is geopend op maandag en dinsdag van 11.30 tot 19.00 uur en donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 20.00 uur en in Slikkerveer op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur.

Activiteiten

Onze combinatiefunctionarissen bieden in alle wijken voorlopig sport- en spelactiviteiten aan en geven tips om thuis te sporten en/of creatief bezig te zijn via Facebook.com/FacetRidderkerk. Summer Events gaat wel door! Het programma vindt u binnenkort op onze website: www.facetridderkerk.nl/vakantie-activiteiten.

De jongerenwerkers bieden (online) workshops aan en zijn actief via Instagram @JongRidderkerk. Vanuit De Loods wordt er iedere woensdagmiddag coaching geboden. Ook zijn de jongerenwerkers te vinden op straat tijdens ambulante werkzaamheden.

Senioren kunnen vanaf nu weer tennissen. Andere senioren en aangepaste sport- en beweegactiviteiten starten zodra de regels dit weer toelaten. U kunt wel online beweeglessen volgen. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk via .

Houd onze Facebookpagina @FacetRidderkerk en Instagram @JongRidderkerk in de gaten voor het laatste nieuws over activiteiten.

We zijn bereikbaar!

Wij roepen nog steeds iedereen op om naar elkaar om te blijven kijken. Dat blijven wij ook doen. Onze medewerkers blijven telefonisch en digitaal bereikbaar.

Wij blijven alert op berichtgeving en richtlijnen van de Rijksoverheid. We zullen besluitvorming wanneer nodig hiernaar aanpassen en hierover tijdig onze netwerken informeren.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op via , 0180 – 432 350 of via 06 – 43 21 90 99.

 

 

 

Welkomstbezoek bij 65-plussers

Welkomstbezoek bij 65-plussers

Vrijwilligers gezocht om nieuwe Ridderkerkse 65-plussers welkom te heten Facet Ridderkerk start het nieuwe project...

Buurtsoep: Kom Erbij!

Buurtsoep: Kom Erbij!

Kom Erbij: Buurtsoep! Kom een lekker ‘bakkie soep’ halen op 1,5 meter afstand. Op twee plekken in Ridderkerk staan 100...