Preventieve maatregelen omtrent coronavirus

Laatste update: woensdag 14 oktober om 20.00 uur

Na een periode waarin wij (op afstand) regelmatig op kantoor werkten, werken vanaf woensdag 30 september alle medewerkers van Facet voornamelijk vanuit huis. We volgen de maatregelen en het dringende verzoek vanuit de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio Rijnmond. Ook hebben we bij Facet maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan aangescherpt. Deze aangescherpte maatregelen gelden vanaf 14 oktober in ieder geval tot 16 november.

Persoonlijk contact

We streven naar zo veel mogelijk telefonisch/digitaal contact en ontvangst van onze klanten op kantoor. Voor spreekuren geldt dat er vooraf een afspraak gemaakt dient te worden.

Onze medewerkers leggen huisbezoeken af wanneer de afstand kan worden bewaard en er vooraf een gezondheidscheck wordt gedaan. Ook dragen de medewerkers en cliënten een mondkapje. Onze medewerkers nemen voor de cliënten een mondkapje mee.

Openingstijden Schoutstraat 5

De balie van ons kantoor aan de Schoutstraat 5 is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Wij roepen nog steeds iedereen op om zo veel telefonisch contact op te nemen via 0180 – 432 350. U kunt uw vragen stellen aan de baliemedewerkers en wordt teruggebeld om een afspraak te maken. U kunt ons ook per mail bereiken via .

De Loods / Jongerensoos

De jongerensoos en gesprekken met de jongerencoach gaan door. Ook hier geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is (vanaf 13 jaar) en de hygiëneregels moeten worden opgevolgd. De accommodatie is geopend tot 21.30 uur. Na 21.00 uur is inloop niet meer mogelijk. Voor meer informatie over de maatregelen die gelden in De Loods bekijk www.deloodsridderkerk.nl.

De activiteit Haunted House op 31 oktober is gecanceld.

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Brede School activiteiten en Project 0180 gaan door voor kinderen en jongeren tot 18 jaar (tot 30 personen). Kastanje Events gaat door, behalve de activiteit Beweegkriebels XL op woensdag 21 oktober. Helaas is het niet mogelijk voor ouders of begeleiders om te blijven kijken bij de activiteit. Let op: mondkapjes zijn verplicht vanaf 13 jaar bij het bewegen in een ruimte en de hygiëneregels dienen te worden opgevolgd.

Sportactiviteiten voor senioren en teamsporten voor volwassenen (vanaf 18 jaar) gaan niet door.

Openstelling wijkcentra

Voor de wijkcentra geldt een maximum aantal van 30 bezoekers. Het dragen van een mondkapje is verplicht wanneer men in beweging is. Verder zijn er aanvullende maatregelen:

  • De wijkcentra zijn geopend van 9.00 tot 16.00 uur voor bezoekers van de inloop.
  • Er vinden geen (sport)activiteiten plaats in de wijkcentra.
  • Bij binnenkomst worden bezoekers gevraagd zich te registreren en een mondkapje op te zetten. Wanneer de vaste plek is bereikt, mag het mondkapje af. Zodra er wordt bewogen moet het mondkapje weer op.
  • Wie zich niet wil registreren en/of weigert een mondkapje te dragen, heeft geen toegang.
  • Het mondkapje dient u zelf mee te nemen.
  • Drank is alleen verkrijgbaar via automaten.
  • U houdt zich aan de hygiëneregels van de Rijksoverheid.

Let op: als u zich niet aan de maatregelen van de Rijksoverheid en Facet Ridderkerk houdt, behouden wij ons het recht voor om u te verwijderen uit onze accommodatie. U krijgt dan een toegangsverbod voor een bepaalde periode.

Buurtsportlocaties

Op de buurtsportlocaties in Bolnes en Slikkerveer zijn beheerders aanwezig. Er is toezicht en de sport- en speluitleen in Bolnes is geopend op maandag en dinsdag van 11.30 tot 19.00 uur en donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 20.00 uur en in Slikkerveer op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur.

Personenvervoer

Voor personenvervoer geldt dat alleen noodzakelijk afspraken worden ingepland. Ook hier geldt dat het gebruik van een mondkapje verplicht is en dat cliënten en bestuurder handen desinfecteren. De cliënt neemt plaats schuin achter de bestuurder.

Houd onze Facebookpagina @FacetRidderkerk en Instagram @JongRidderkerk in de gaten voor het laatste nieuws over activiteiten.

Algemene maatregelen

Wij verwachten dat onze klanten en bezoekers zich houden aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en Facet.

We zijn bereikbaar!

Wij roepen nog steeds iedereen op om naar elkaar om te blijven kijken. Dat blijven wij ook doen. Onze medewerkers blijven bereikbaar.

Wij blijven alert op berichtgeving en richtlijnen van de Rijksoverheid. We zullen besluitvorming wanneer nodig hiernaar aanpassen en hierover tijdig onze netwerken informeren.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op via , 0180 – 432 350 of via 06 – 43 21 90 99.

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen weer actief Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk Het oplopend aantal...

Buren in tijden van corona

Buren in tijden van corona

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties.

Bewoners verrast met Buurtsoep

Bewoners verrast met Buurtsoep

In de Week tegen Eenzaamheid op woensdag 7 en donderdag 8 oktober brachten de sociaal makelaars, ouderenadviseurs en jongerenwerker van Facet, samen met Buurtklik Drievliet/’t Zand en Voor Elkaar Bolnes, 200 bakjes ‘Buurtsoep’ rond in de wijken Drievliet en Bolnes. Bewoner: “Bedankt voor de leuke attentie die wij gisteren mochten ontvangen. De soep was lekker. Het kaartje is vandaag al bij onze kleindochter bezorgd”.

Podcast over vriendschap

Podcast over vriendschap

Podcast over vriendschap De Kom Erbij-week van 1 tot en met 8 oktober ziet er dit jaar anders uit. Juist nu de...