Podcast over vriendschap

De Kom Erbij-week van 1 tot en met 8 oktober ziet er dit jaar anders uit. Juist nu de coronapandemie zorgt voor meer eenzaamheid, kan een aantal jaarlijkse activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid niet doorgaan. Frances Kroeze en Henny de Wilt, ouderenadviseurs bij Facet, gooien het daarom over een andere boeg: zij lanceren een podcast.

Frances en Henny zijn door de Coronatijd geïnspireerd om een podcast op te nemen over vriendschap. Vind je jezelf goed genoeg om een vriend te zijn? We geven voorbeelden van onszelf en wat theorie. Het eerste deel gaat over wat vriendschap is. In het tweede deel steken we dieper en komt grenzen aangeven nadrukkelijk aan bod. Het tweede deel wordt op 8 oktober op onze website geplaatst. De podcast kun je luisteren waar en wanneer het jou uitkomt.

Luister hier de eerste podcast: Vriendschap

Luister hier de tweede podcast: Vriendschap en grenzen aangeven

Reageren?

De dames zijn ouderenadviseurs, maar wat ze bespreken in de podcast is eigenlijk voor alle doelgroepen. Ook wie jonger of niet eenzaam is, kan er iets van leren over vriendschap. Wij hopen dat de luisteraars van de podcast reageren. Dat kan via een telefoontje (0180 – 432 350) of e-mail.

Uitzending via Radio Ridderkerk

De podcast wordt ook uitgezonden door Radio Ridderkerk in het programma Seniorentijd op dinsdag 6 en vrijdag 9 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

Bron: Interview met Henny de Wilt en Frances Kroeze in de Blauwkai van 24 september 2020. 

Zomerfestijn 2023

Zomerfestijn 2023

Zomerfestijn 2023 Ook dit jaar organiseren we weer het Zomerfestijn met heel veel diverse activiteiten voor de...

Welzijn op Recept Ridderkerk

Welzijn op Recept Ridderkerk

Welzijn op Recept Ridderkerk Welzijn op Recept Soms zit je niet lekker in je vel. Je hebt bijvoorbeeld hoofdpijn en je...

Wel koffie, geen geleuter

Wel koffie, geen geleuter

Wel koffie, geen geleuter Heeft u behoefte aan een goed gesprek samen met anderen? Wat is de zin van het leven? Bent u...