Bezoekadres

0180 – 432 350
info@facetridderkerk.nl

Over ons

Woont u in Ridderkerk en wilt u graag anderen ontmoeten, uw vrije tijd zinvol besteden, activiteiten ondernemen of heeft u hulp of ondersteuning nodig? Wij helpen u graag!

Dé welzijnsstichting in de gemeente Ridderkerk

Facet Ridderkerk is dé welzijnsstichting in de gemeente Ridderkerk. We bieden diensten aan voor de inwoners van Ridderkerk van 0 tot 100+ jaar. We ondersteunen en versterken de kracht van de burger en de samenleving, zodat iedereen met zijn eigen talenten mee kan doen. Iedereen kan bij ons terecht voor diverse welzijns- en sportactiviteiten, zoals mantelzorgondersteuning (Karaat Mantelzorg), vrijwilligersondersteuning (Facet Vrijwilligerssteunpunt), service- en gemaksdiensten, ouderenadvisering, de formulierenbrigade, opbouwwerk, Buurtbemiddeling, de Brede School, jongerenwerk, combinatiefunctionarissen, sportstimulering, De Loods en sociaal beheer.

Onze doelgroepen

Facet Ridderkerk organiseert activiteiten voor en biedt ondersteuning aan alle Ridderkerkers, zoals ouderen, jongeren, mantelzorgers, vrijwilligers en mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Uw vraag of idee is altijd ons uitgangspunt.

Waar vindt u ons?

Wij zijn aanwezig in heel Ridderkerk. U vindt ons in wijkgebouwen, op scholen, sportpleinen, sozen en op straat. Heeft u een idee, een vraag of heeft u hulp nodig? Laat het ons weten, wij kijken graag naar de mogelijkheden en ondersteunen u hierbij. Hebben wij geen antwoord op uw vraag? Dan verwijzen we u door naar één van onze partners uit ons netwerk.

Onze partners

Wij werken intensief samen met diverse organisaties op het gebied van onderwijs, welzijn, zorg, veiligheid, sport en recreatie. Op deze manier geven we, samen met onze partners, invulling aan de maatschappelijke doelstellingen van de gemeente Ridderkerk. We streven naar een veilige, zorgzame leefomgeving waar Ridderkerkers zo lang als mogelijk in vitaliteit aan bij kunnen dragen. We zijn er van overtuigd dat iedere Ridderkerker iets kan bijdragen aan de samenleving.

Bezoekadres

Ons kantoor aan de Schoutstraat (Schoutstraat 5, 2981 EZ Ridderkerk) is het klantcontactcentrum en informatiepunt. Iedereen kan hier terecht van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Wij zijn bereikbaar via 0180 – 432 350 of info@facetridderkerk.nl. Wij hebben ook een kantoor aan de Schoutstraat 1c.

Raad van Toezicht

Onze Raad van Toezicht bestaat uit:

• Mevrouw Croonenberg (voorzitter)
  • Mevrouw Van den Berg
  • Mevrouw Van Driel