Nationale Diabetes Challenge 2024

De Zorggroep Ridderkerk doet in samenwerking met Facet Ridderkerk mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf dinsdag 7 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid? Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen. Veel Ridderkerkers gingen u al voor, in 2016 was namelijk onze eerste deelname aan deze Challenge.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast ook nog heel gezellig.

Start wandelingen:
Op dinsdag 7 mei start om 16:00 uur de eerste wandeling van de groep in Ridderkerk vanaf het Koningsplein 1. We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer.
We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af op het NDC Festival op zaterdag 28 september in Arnhem.

Meer weten? Op dinsdag 23 april om 16:00 uur organiseert de Zorggroep Ridderkerk samen met Facet Ridderkerk een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld je aan voor de bijeenkomst door te mailen naar of bellen naar 06 – 344 23 127.
Verdere achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.

Samen is leuker Ridderkerk

Samen is leuker Ridderkerk

Sluit je gezellig aan bij ‘Samen is leuker Ridderkerk’! Ben je tussen de 27 en 67 jaar en op zoek naar buurtbewoners...

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 17 mei 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst Op dinsdag 21 mei organiseert Facet Ridderkerk een Digikoffer bijeenkomst. De Digikoffer is een...