Naar buiten met de Riksja

Een riksja is een fiets waarin één of twee mensen kunnen plaatsnemen. U hoeft dus zelf niet meer te trappen, maar wordt rondgereden. De fiets heeft heerlijke zachte kussens, een wind- en regenscherm en een deken voor als het wat kouder is. Facet Ridderkerk is enorm blij met de riksja die in zijn geheel is gesponsord door stichting Fonobori. Deze Ridderkerkse stichting uit Bolnes heeft het doel het maatschappelijk en culturele welzijn van de inwoners van Ridderkerk te bevorderen.

Samen fietsen

“We richten ons op mensen die niet (meer) in staat zijn zelfstandig te fietsen”, zegt initiatiefnemer Jesper Lagendijk. “Het doel is dat mensen die kwetsbaar zijn en minder mobiel, toch actief kunnen deelnemen aan de samenleving en daarmee onderdeel blijven van de lokale gemeenschap. Vergrijzing en eenzaamheid spelen een grote rol in Ridderkerk. Maar het leven houdt niet op als u ouder wordt of om andere redenen niet meer zelf in staat bent u zelfstandig te verplaatsen. Naast ouderen kunnen ook mensen met een (fysieke of mentale) beperking, zowel thuiswonend als wonend in een instelling, een ritje maken. Nieuwe contacten, ontmoeting en buiten zijn, zijn verbonden aan het project.”

Rondje Ridderkerk

Herinnert u zich het gevoel van de wind door uw haren? Misschien is het lang geleden dat u een heerlijke fietstocht maakte. Lekker in een rustig tempo, genieten van het weer en van de omgeving. De wil is er wel, maar door gezondheidsklachten bent u hier misschien niet meer toe in staat. U kunt zelf aangeven wanneer u opgehaald wilt worden en waar u naar toe zou willen. Bijvoorbeeld langs plaatsen waar u vroeger heeft gewoond of gewerkt. Ridderkerk is rijk aan vele mooie plekken. Denk aan het mooie uitzicht bij de Schans, Donckse velden, het Oosterpark of het Waaltje in Rijsoord. Heeft u geen idee waar je naar toe wilt? Geen probleem, de bestuurder weet vast wel enkele mooie plekken in Ridderkerk en omstreken.

Inwoners uit heel Ridderkerk kunnen zich aanmelden. Voor € 5,00 per keer bent u heerlijk buiten en komt u op plaatsen waar u lang niet meer bent geweest. Interesse in een ritje? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.

Jobcoaching evenement “Meet Your Future” Op 27 november 2023 organiseerde de jongerencoaches van Facet Ridderkerk een...

Geslaagde gezonde kookworkshop

Geslaagde gezonde kookworkshop

Geslaagde gezonde kookworkshop Afgelopen week organiseerde Ridderkerk Langer Gezond samen met De Groene Pollepel bij...

Wandelexcursie

Wandelexcursie

Wandelexcursie Op vrijdagochtend 29 december 2023 organiseert Facet Ridderkerk een wandelexcursie door het Centrum van...