Karaat Mantelzorg wordt Facet Mantelzorg

Er zijn de afgelopen jaren veel veranderingen geweest in onze organisatie. Om herkenbaar en vindbaar te blijven voor mantelzorgers hebben we er voor gekozen om de naam Karaat zo lang mogelijk te behouden. Maar nu is het inmiddels hoog tijd om de naam van onze moederorganisatie aan te nemen. Een naam die inmiddels voor veel Ridderkerkse burgers al bekend is; Facet Mantelzorg. Facet staat onder andere voor de vele facetten waar ons leven uit bestaat. Dat is natuurlijk voor een mantelzorger niet anders.

Als nieuw symbool en herkenbaarheid van Facet Mantelzorg hebben we gekozen voor een rood hart. Dit hart staat voor ons symbool voor de relatie die de mantelzorger en de zorgvrager met elkaar hebben. Het hart maakt dat mantelzorgers door blijven gaan, dat ze het volhouden en dat ze tot het gaatje gaan. Maar soms zorgt het hart ook voor de lastigheid, de loyaliteit, het plichtsgevoel, het verdriet en soms ook oud zeer. Het hart is steeds weer de kern.

Als steunpunt voor mantelzorgers hopen wij vanuit ons hart en onze gedrevenheid mantelzorgers zo goed mogelijk te helpen om het zorgen vol te houden. We denken mee, geven tips, wijzen de weg en zorgen ook voor rust en bezinning. Een kostbaar totaalpakket om te voorkomen dat mantelzorgers omvallen en de zorg uit handen moeten geven.

De nieuwe naam betekent ook een nieuwe webnaam voor de website en nieuwe emailadressen. Het adres van het kantoor verandert niet. Het telefoonnummer wel. Facet Mantelzorg is bereikbaar via het centrale nummer van Facet: 0180-432350.

Onze nieuwe website is ook live; https://www.facetmantelzorg.nl/