Muzikaal toetje bij kerstlunch Wijkcentrum West

De senioren die op 19 en 21 december jl. deel namen aan de kerstlunch in het Facet Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat kregen een muzikaal toetje opgediend. Al enkele maanden maken twee groepjes oudere muzikanten muziek in een zaaltje van het wijkcentrum. Eén groep besloot gezamenlijk wat kerstliedjes in te studeren en daarmee de lunchgasten te verrassen.
Het muzikale intermezzo werd beide keren hooglijk gewaardeerd. Er werd volop meegezongen. Als toegift werden nog wat liedjes op verzoek gespeeld. Het initiatief om muziek te gaan maken is in de zomermaanden van de grond gekomen na een oproep van Facet Ridderkerk in o.a. de Combinatie.

Er zijn inmiddels twee groepen ontstaan. De ene groep bestaat uit accordeonisten. Zij spreken af op welke nummers gestudeerd wordt. Een van de accordeonisten kan arrangeren, geeft iedere speler daarmee zijn eigen rol in een muziekstuk. Zo ontstaat als het ware een accordeonorkest.
Natuurlijk wordt er ook wel eens zomaar wat gepingeld. Het gaat tenslotte om het plezier dat muziek maken geeft. Niet om grootse prestaties. De tweede groep, met accordeonisten, gitaristen en een pianist, speelt meestal voor de vuist weg. Er is geen dirigent, geen strak programma. De een heeft zijn leven lang gespeeld in bands. De andere is een ‘thuisspeler’. Het niveau is ook heel verschillend. Niettemin vullen ze elkaar soms mooi en creatief aan. Ook zijn er twee dames die als vocalisten meedoen. En dat mogen er best meer worden. Mannen zijn vanzelfsprekend ook welkom.

Aanmelden

Ook zin gekregen om (weer) muziek te gaan maken of om te zingen? Kom dan eens een kijkje nemen op de dinsdagmiddag. De accordeongroep speelt van 12:30 uur tot 14:00 uur. De gemengde groep van 14:30 uur tot 16:00 uur. Aanmelden kan via Sociaal Werker Ouderen Jacqueline Revier van Facet Ridderkerk.
Voorwaarde voor beide groepen is dat de deelnemers in Ridderkerk wonen en dat er uitsluitend akoestisch gespeeld wordt. Er mag dus geen gebruik worden gemaakt van versterkers.

Aanmelden kan bij Jacqueline Revier via telefoon 0180-432 350 of via het mailadres .

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 21 juni 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...