Ridderkerkers staan op voor Ridderkerkers!

Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk

De Corona-crisis heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven, ook voor de inwoners van Ridderkerk. Het openbare leven ligt zo goed als stil, veel activiteiten gaan niet door en accommodaties zijn gesloten. Onze medewerkers werken vanuit huis en benaderen hun, veelal kwetsbare, klanten telefonisch om na te gaan of het goed met ze gaat en of ze zich nog kunnen redden. Daar waar nodig wordt hulp ingezet bij het doen van boodschappen, de hond uitlaten of het (telefonisch) maken van een praatje.

We merken dat mensen zich meer eenzaam voelen nu ze de deur niet meer uit kunnen of dat mensen angstig worden door alles wat er om ons heen gebeurt. Sommige mensen hebben zelf klachten, anderen durven niet naar buiten omdat ze bang zijn besmet te worden. We hebben niet iedereen in beeld en willen graag zoveel mogelijk mensen ondersteunen in deze lastige tijd. Dat geldt ook voor mensen die een vitaal beroep uitoefenen en daardoor hulp nodig hebben. Daarom hebben wij een meldpunt opgericht. 

Hulp aanbieden of vragen

Wij roepen iedereen op die hulp nodig heeft of hulp kan bieden contact op te nemen met het Meldpunt ‘Samen’. Vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht. Aanmelden kan via onze website. Ook is het mogelijk om telefonisch aan te melden via 0180 – 432 350 of per e-mail via .

We zien nu al hartverwarmende acties van mensen die zich spontaan aanbieden om anderen te helpen. Dat doet goed en geeft een saamhorigheidsgevoel: We staan er samen voor en laten niemand vallen!

Er zijn allerlei manieren waarop u mensen in de omgeving kunt helpen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Boodschappen doen
  • Oppassen op kinderen
  • Sociaal contact met eenzame mensen telefonisch of digitaal
  • Medicijnen ophalen
  • De hond uitlaten
  • Bijles geven of hulp bij schoolwerk

Tegelijkertijd doen we een dringende oproep aan iedereen die zich inzet voor een ander: houd de richtlijnen van de Rijksoverheid aan!

Samen kunnen we dit aan, in Ridderkerk helpen we elkaar.

Namens alle medewerkers van Facet

Welkomstbezoek bij 65-plussers

Welkomstbezoek bij 65-plussers

Vrijwilligers gezocht om nieuwe Ridderkerkse 65-plussers welkom te heten Facet Ridderkerk start het nieuwe project...

Buurtsoep: Kom Erbij!

Buurtsoep: Kom Erbij!

Kom Erbij: Buurtsoep! Kom een lekker ‘bakkie soep’ halen op 1,5 meter afstand. Op twee plekken in Ridderkerk staan 100...