Meldpunt Samen weer actief

Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk

Het oplopend aantal coronabesmettingen en de nieuwe maatregelen hebben grote gevolgen voor het dagelijks leven, ook voor de inwoners van Ridderkerk. Het openbare leven ligt wederom zo goed als stil. De medewerkers van Facet Ridderkerk werken vanuit huis en benaderen hun, veelal kwetsbare, klanten telefonisch om na te gaan of het goed met ze gaat en of ze zich nog kunnen redden. Daar waar nodig wordt hulp ingezet bij het doen van boodschappen, de hond uitlaten of het (telefonisch) maken van een praatje.

Meldpunt weer actief

Wij merken dat mensen zich meer eenzaam voelen nu ze de deur niet meer uit kunnen of dat mensen angstig worden door alles wat er gebeurt. Sommigen hebben zelf klachten, anderen durven niet naar buiten omdat ze bang zijn besmet te worden. Daarom starten wij net als in april weer met het ondersteunen van Ridderkerkers in deze lastige tijd. Dit geldt ook voor mensen die een vitaal beroep uitoefenen en daardoor hulp nodig hebben. Het meldpunt zoals dat in het voorjaar is opgericht is daarom weer actief.

Erg warmhartig is dat een groot deel van de hulpaanbieders die in het voorjaar heeft geholpen, weer bereid is medebewoners in de wijk een handje te helpen. Dat doet goed en geeft een saamhorigheidsgevoel. We staan er samen voor en laten niemand vallen! Tegelijkertijd doen wij een dringende oproep aan iedereen die zich inzet voor een ander: houd de richtlijnen van de Rijksoverheid aan, mijd fysieke sociale contacten, gebruik een mondkapje, houd afstand en blijf thuis als u zelf ziekteverschijnselen krijgt. Samen kunnen we dit aan, in Ridderkerk helpen we elkaar.

Heeft u hulp nodig of kunt u hulp bieden?

Er zijn allerlei manieren waarop u mensen in de omgeving kunt helpen. Denk bijvoorbeeld aan het doen van boodschappen, sociaal contact met eenzame mensen via de telefoon of digitaal, medicijnen ophalen of de hond uitlaten. Facet roept iedereen op die hulp nodig heeft of hulp kan bieden contact op te nemen met het Meldpunt ‘Samen’. Vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht. Aanmelden kan online via deze pagina. Ook is het mogelijk om telefonisch aan te melden via 0180 – 432 350 of per e-mail via .

Namens alle medewerkers van Facet

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 21 juni 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...