Mannendag in Oost

Hallo beste lezers,

Mijn naam is Willem Klootwijk, vrijwilliger bij het Trefpunt Oost (Ridderkerk), en ik ben bezig met het organiseren van een dag speciaal voor de Ridderkerkse mannen op zaterdag 5 oktober in het Trefpunt Oost.

De aanleiding:

Op 8 maart vond in onze bibliotheek ‘AanZet’ de internationale vrouwendag plaats en ik, als onschuldig mannelijk bezoeker, was daar om iets te printen binnengestapt. Ik werd het ‘slachtoffer’ van menig doordringende vrouwelijke blik en kreten “Héé, een man!” waren niet van de lucht. Zodoende ontstond bij mij het idee: vrouwen op 8 maart aan zet in bieb ‘AanZet’, maak ik toch zeker van het Trefpunt een ‘mannentrefpunt’. Het idee werd nog versterkt door Eveline Freling (Facet Ridderkerk), zij vertelde mij dat het ‘best leuk’ zou zijn als ik iets voor enkel mannen zou organiseren. Na een uur zag ik kans om te ‘vluchten’ en eenmaal thuis kwam ik er achter dat ik het printen vergeten was, mannen kunnen nu eenmaal geen twee dingen tegelijk; over een idee nadenken en printen lukt niet.

Waarom dit bericht? Ik ben op zoek naar enkele organiserende talenten m/V met die restrictie dat het gedeelte ‘V’ op 5 oktober het Trefpunt Oost dient te Vermijden, sorry dames! Bij deze ook een oproep aan onze sportverenigingen: denkt u een demo van uw sport te kunnen geven? Denkt u er een kleine wedstrijd van te kunnen maken, kunt u iets dergelijks sponsoren?

Ik heb zelf al een aantal activiteiten bedacht, denk aan accu heffen, jamsessie, poolen, spijkerslaan en een bierproeverij (0.0% met alcoholhoudend als optie). Deze activiteiten en meer informatie kunt u vinden op de website https://mannenvanridderkerk.nl/ en daar kan per e-mail een stem op uitgebracht worden. Mits te realiseren, gaan de activiteiten met de meeste stemmen door. Mocht u zelf een geniaal idee hebben, geef dit door en dan kunnen wij samen kijken of het mogelijk is. E-mailen kan naar: info@mannenvanridderkerk.nl Mocht de dag slagen dan kan een herhaling wellicht wat vaker ergens in Ridderkerk gehouden worden. Alle ideeën hier omtrent, maar vooral helpende handen, zijn welkom!

MANNEN van RIDDERKERK: JOIN THE CLUB!