Looproutes in Ridderkerk

In Ridderkerk liggen sinds kort twee gemarkeerde hardlooproutes. De routes zijn gerealiseerd door de gemeente Ridderkerk in samenwerking met Facet Ridderkerk en Laplab. Met de realisatie van de twee routes hoopt de gemeente dat de beweegparticipatie onder de Ridderkerkers verhoogd wordt. Een duidelijk uitgezette route kan soms net dat extraatje zijn om te gaan starten met (hard)lopen.

Er is voor een gemarkeerde route gekozen omdat hardlopen een van de snelst groeiende sporten is van Nederland. De sport is relatief goedkoop en je kan het op ieder moment van de dag doen. Uit onderzoek is ook gebleken dat bewegen in de buitenlucht een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van mensen.

5 en 10 kilometer

De routes zijn 5 en 10 kilometer lang. De route van 5 kilometer is met groen gemarkeerd en de route van 10 kilometer met rood.  Beide afstanden hebben gedeeltelijk dezelfde route, dit wordt aangegeven met rood en groen. De 10 kilometer route gaat langs de wijken Centrum, West, Slikkerveer, Donkersloot, Het Zand, Drievliet en Oost. Uit bijna alle wijken van Ridderkerk kan je dus makkelijk vanuit huis aansluiten.

Start- en eindpunt

Het start- en eindpunt van beide routes is de parkeerplaats van De Fakkel, vlakbij de skatebaan. Met het uitzetten van de routes is rekening gehouden met stoplichten, ondergrond en gevaarlijke kruisingen. De markeringen zijn aangebracht op de grond. Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en vandalisme bestendig. In Rotterdam en Barendrecht liggen dezelfde markeringen. De realisatie van de routes is een mooie aanvulling op het bestaande wandelroutenetwerk, want naast hardlopen kan je de route natuurlijk ook gewoon wandelen of skaten. Daarnaast kunnen de routes ook gebruikt worden voor bestaande evenementen.

Deel jouw resultaat

Een idee wat nu verder uitgewerkt wordt door Facet Ridderkerk is om de routes te koppelen aan social media. Ridderkerkers worden uitgedaagd op social media zoals Twitter of Instagram om bijvoorbeeld de snelste tijd te delen of om met elkaar af te spreken om te gaan hardlopen.

Iedereen kan de routes vanaf nu gebruiken. In januari 2019 volgt de officiële opening. Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of .

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen weer actief Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk Het oplopend aantal...

Buren in tijden van corona

Buren in tijden van corona

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties.

Bewoners verrast met Buurtsoep

Bewoners verrast met Buurtsoep

In de Week tegen Eenzaamheid op woensdag 7 en donderdag 8 oktober brachten de sociaal makelaars, ouderenadviseurs en jongerenwerker van Facet, samen met Buurtklik Drievliet/’t Zand en Voor Elkaar Bolnes, 200 bakjes ‘Buurtsoep’ rond in de wijken Drievliet en Bolnes. Bewoner: “Bedankt voor de leuke attentie die wij gisteren mochten ontvangen. De soep was lekker. Het kaartje is vandaag al bij onze kleindochter bezorgd”.