Looproutes in Ridderkerk

In Ridderkerk liggen sinds kort twee gemarkeerde hardlooproutes. De routes zijn gerealiseerd door de gemeente Ridderkerk in samenwerking met Facet Ridderkerk en Laplab. Met de realisatie van de twee routes hoopt de gemeente dat de beweegparticipatie onder de Ridderkerkers verhoogd wordt. Een duidelijk uitgezette route kan soms net dat extraatje zijn om te gaan starten met (hard)lopen.

Er is voor een gemarkeerde route gekozen omdat hardlopen een van de snelst groeiende sporten is van Nederland. De sport is relatief goedkoop en je kan het op ieder moment van de dag doen. Uit onderzoek is ook gebleken dat bewegen in de buitenlucht een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van mensen.

5 en 10 kilometer

De routes zijn 5 en 10 kilometer lang. De route van 5 kilometer is met groen gemarkeerd en de route van 10 kilometer met rood.  Beide afstanden hebben gedeeltelijk dezelfde route, dit wordt aangegeven met rood en groen. De 10 kilometer route gaat langs de wijken Centrum, West, Slikkerveer, Donkersloot, Het Zand, Drievliet en Oost. Uit bijna alle wijken van Ridderkerk kan je dus makkelijk vanuit huis aansluiten.

Start- en eindpunt

Het start- en eindpunt van beide routes is de parkeerplaats van De Fakkel, vlakbij de skatebaan. Met het uitzetten van de routes is rekening gehouden met stoplichten, ondergrond en gevaarlijke kruisingen. De markeringen zijn aangebracht op de grond. Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en vandalisme bestendig. In Rotterdam en Barendrecht liggen dezelfde markeringen. De realisatie van de routes is een mooie aanvulling op het bestaande wandelroutenetwerk, want naast hardlopen kan je de route natuurlijk ook gewoon wandelen of skaten. Daarnaast kunnen de routes ook gebruikt worden voor bestaande evenementen.

Deel jouw resultaat

Een idee wat nu verder uitgewerkt wordt door Facet Ridderkerk is om de routes te koppelen aan social media. Ridderkerkers worden uitgedaagd op social media zoals Twitter of Instagram om bijvoorbeeld de snelste tijd te delen of om met elkaar af te spreken om te gaan hardlopen.

Iedereen kan de routes vanaf nu gebruiken. In januari 2019 volgt de officiële opening. Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of .

Samen is leuker Ridderkerk

Samen is leuker Ridderkerk

Sluit je gezellig aan bij ‘Samen is leuker Ridderkerk’! Ben je tussen de 27 en 67 jaar en op zoek naar buurtbewoners...

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West

Bingo in Wijkcentrum West Facet Ridderkerk organiseert vrijdag 17 mei 2024 een bingomiddag in Wijkcentrum West aan de...

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst

Digikoffer bijeenkomst Op dinsdag 21 mei organiseert Facet Ridderkerk een Digikoffer bijeenkomst. De Digikoffer is een...