Lezing Mark Mieras  – ‘Grijze haren, rijke hersenen’

Op donderdag 20 oktober 2022 geeft Mark Mieras, wetenschapsjournalist gespecialiseerd in neuropsychologie speciaal voor Ridderkerkers de lezing ‘Grijze haren, rijke hersenen’. Deze interactieve lezing is te zien in theater Het Plein, Koningsplein 1.

Waar gaat de lezing over?
Neem met wetenschapsjournalist Mark Mieras een duik in het 60+ brein. Hoe veranderen de hersenen gedurende ons leven? Waar worden we met de jaren minder goed in en waarin juist beter? En waarom blijven we samen langer jong als iedereen in de samenleving kan blijven participeren?

Mark Mieras is gespecialiseerd in neuropsychologie. In zijn veel gelezen boeken geeft hij een levendig beeld van onze bewegelijke hersenen, over onze kracht en kwetsbaarheid. Mieras is enthousiaste en een veel gevraagde spreker. Meer informatie over Mark is te lezen op www.mieras.nl

Hoe ziet het programma er uit?
14.00 uur inloop met koffie en thee
14.15 uur deur open en start kaartcontrole
14.30 uur opening en lezing
15.30 uur einde en gelegenheid om na te praten

De gemeente Ridderkerk vindt het belangrijk dat inwoners gezond ouder worden. Vanuit en het leefstijlprogramma Ridderkerk Langer Gezond en Muziekschool Ridderkerk wordt speciale aandacht gegeven aan dit onderwerp en het belang van cultuur en bewegen. Met behulp van subsidie worden verschillende activiteiten georganiseerd waaronder deze lezing. Meer informatie is te vinden op www.ridderkerklangergezond.nl.

Vanuit Facet zijn wij enorm blij dat Mark Mieras over bovenstaande thema’s komt vertellen op donderdag 20 oktober. De kosten zijn € 5,00 per persoon inclusief koffie/thee. Kaarten kunnen gekocht worden bij het kantoor van Facet aan de Schoutstraat 5 of online via deze link

Dus bent u benieuwd naar het verhaal van Mark en de relatie tussen oud worden en onze hersenen? Koop dan snel een kaartje of neem telefonisch contact op via 0180 – 432 350.

Wij zorgen voor een unieke beleving met een gezellige aankleding en een lekker kopje koffie of thee!