Jongerenwerk tegen eenzaamheid

Van 1 t/m 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Het jongerenwerk van Facet Ridderkerk zet zich in voor jongeren die zich eenzaam voelen door verschillende activiteiten te organiseren.

Maar liefst 8% van de jongeren ervaart chronische eenzaamheid. Om deze reden besteedt het jongerenwerk aandacht aan het onderwerp om eenzaamheid bespreekbaar te maken en tegen te gaan. Op donderdag 1 oktober gaan de jongerenwerkers het gesprek aan met jongeren over eenzaamheid en vriendschap. “We geven jongeren handvatten over het aangaan en onderhouden van vriendschappelijke relaties. Op zaterdag 3 oktober organiseren we een spelavond in De Loods. Van 19:00 tot 23:00 uur kunnen jongeren langs komen om gezelschapsspellen als 30 seconds te spelen met elkaar onder het genot van een stuk pizza. Daarnaast worden er in alle wijken van Ridderkerk activiteiten georganiseerd met jongeren voor ouderen”, vertelt Jongerenwerker Evina Beekink. Jongeren uit groep 7 en 8 kunnen zich opgeven om iets te maken met voor eenzame ouderen. In het Brede school aanbod (www.bredeschoolridderkerk.nl) kun je zien wat er in welke wijk georganiseerd wordt door de jongerenwerkers.

Meedoen aan één van de activiteiten? Kijk op @jongridderkerk op Instagram.

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen weer actief Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk Het oplopend aantal...

Buren in tijden van corona

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties.

Bewoners verrast met Buurtsoep

In de Week tegen Eenzaamheid op woensdag 7 en donderdag 8 oktober brachten de sociaal makelaars, ouderenadviseurs en jongerenwerker van Facet, samen met Buurtklik Drievliet/’t Zand en Voor Elkaar Bolnes, 200 bakjes ‘Buurtsoep’ rond in de wijken Drievliet en Bolnes. Bewoner: “Bedankt voor de leuke attentie die wij gisteren mochten ontvangen. De soep was lekker. Het kaartje is vandaag al bij onze kleindochter bezorgd”.