Facet Ridderkerk lanceert campagne ‘Ridderkerk langer gezond’

‘Ridderkerk langer gezond’: dat is het thema en de naam van het nieuw gelanceerde leefstijlprogramma voor mensen in de leeftijdscategorie van 65 tot en met 75 jaar. Met dit programma investeert Facet in preventieve arrangementen om senioren zo lang mogelijk gezond en vitaal thuis te laten wonen. Het leefstijlprogramma bestaat uit vijf thema’s; bewegen, voeding, veiligheid in en om het huis, stress en slaap en start met spreekuren en voorlichtingsbijeenkomsten.

Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Coronamaatregelen

Vanwege de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio Rijnmond om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben wij besloten de spreekuren uit te stellen en de voorlichtingsbijeenkomsten van begin oktober te annuleren. Zodra het mogelijk is, bieden wij de spreekuren en voorlichtingsbijeenkomsten weer aan en informeren wij u daarover via onze website.

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen weer actief Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk Het oplopend aantal...

Buren in tijden van corona

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties.

Bewoners verrast met Buurtsoep

In de Week tegen Eenzaamheid op woensdag 7 en donderdag 8 oktober brachten de sociaal makelaars, ouderenadviseurs en jongerenwerker van Facet, samen met Buurtklik Drievliet/’t Zand en Voor Elkaar Bolnes, 200 bakjes ‘Buurtsoep’ rond in de wijken Drievliet en Bolnes. Bewoner: “Bedankt voor de leuke attentie die wij gisteren mochten ontvangen. De soep was lekker. Het kaartje is vandaag al bij onze kleindochter bezorgd”.