Heel Ridderkerk Kookt

Op zaterdag 30 september, in de week tegen de eenzaamheid, organiseren de Sociaal Makelaars van Facet “Heel Ridderkerk Kookt”. Voor dit project zijn we op zoek naar inwoners uit Ridderkerk, die graag iets voor een ander doen en het leuk vinden om te koken. Het is de bedoeling dat er op meerdere plekken in Ridderkerk word gekookt voor inwoners, jong en oud, die sociaal contact missen. We hopen dat veel mensen zich aanmelden, zowel voor het koken, als voor het samen een maaltijd nuttigen en gezellig te buurten.

Verbinding
“Het project is opgezet om inwoners met elkaar in verbinding te brengen, een hart onder de riem te steken en ze een gezellige avond met een gezonde maaltijd te bezorgen. We weten niet altijd wat er achter een voordeur speelt en spontaan iemand uit nodigen is soms een drempel. Met dit initiatief hopen we een zetje in de rug te geven en die drempel weg te halen. Soms zijn we in de buurt toch onbekenden voor elkaar en we hopen dat na deze vond de mensen elkaar spontaan even ontmoeten of een praatje maken. Als we elkaar kennen komt het contact vanzelf opgaan en kunnen we er ook voor elkaar zijn als we iemand nodig hebben.

Ook in Ridderkerk zijn er veel mensen die elke dag alleen eten of als gezin, maar toch weinig aanspraak hebben. De organisatie is daarom op zoek naar mensen, echtparen of gezinnen die zich een avondje willen inzetten voor de medemens. De maaltijden worden thuis bereid en het gastgezin ontvangt de gasten thuis. Er worden geen hoogstaande culinaire kwaliteiten gevraagd. De avond draait om ontmoeting en verbinding. Voor elk adres dat meedoet is per 2 gasten een waardebon van een supermarkt van 10 euro beschikbaar.

We zorgen dat er uitnodigingskaarten beschikbaar worden gesteld om bekende en onbekende buurtbewoners persoonlijk uit te nodigen.

Voor aanmelden of meer informatie over ‘Heel Ridderkerk Kookt’ mail naar of tel: 0180- 432350

Houd ook onze Facebookpagina Sociaal Makelaars Facet in de gaten voor meer informatie.