Gratis online vriendschapscursus

De ouderenadviseurs attenderen iedereen graag op de gratis online vriendschapscursus voor 50-plussers, die aangeboden wordt door VU Amsterdam en de Gouden Dagen.

De aanhoudende pandemie zorgt ervoor dat we meer thuis zitten dan ooit. Niet vreemd dat we als gevolg daarvan eerder gevoelens van eenzaamheid ervaren. Voor 50-plussers is het belangrijk aandacht te besteden aan het uitbreiden en onderhouden van hun sociale netwerk aangezien dit met het stijgen der jaren kleiner wordt. Voor hen is er nu de Online Vriendschapscursus, die overigens niet speciaal voor het coronatijdperk is gerealiseerd.

Eenzaamheid kan leiden tot mentale en fysieke problemen, zo blijkt uit studies. De Online Vriendschapscursus heeft als doel eenzaamheid tegen te gaan waardoor mensen zich uiteindelijk ook beter over zichzelf gaan voelen. De ouderenadviseurs Henny en Frances van Facet Ridderkerk merkten dat eenzaamheid en isolement een grotere rol speelt tijdens de Coronaperiode. Hierdoor zijn zij op het idee gekomen om een podcast uit te brengen om de mensen in te laten zien dat en hoe men zelf een rol kan spelen binnen een vriendschap. Deze tweedelige podcast is hier te beluisteren.

De ouderenadviseurs hopen dat deze online vriendschapscursus een mooie aansluiting is op de podcast. Deelname aan de online cursus is gratis en er is plek voor 500 deelnemers. Tot 15 januari heeft u de tijd om de 6-wekelijkse cursus af te ronden. Aanmelden kan de hele maand november via de volgende link: https://goudendagen.nl/partners/online-vriendschapscursus/. Hier kunt u ook meer informatie vinden over de inhoud van de online vriendschapscursus.

Heeft u vragen rondom eenzaamheid of over vriendschap (podcast), neem dan contact op met de ouderenadviseurs van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.

Dagje uit voor jong en oud

Dagje uit voor jong en oud

Dagje uit voor jong en oud Met dank aan Rotary Ridderkerk de Waal hebben ouderen én jongeren op zondag 26 juni mogen...

Filmmiddag in West

Filmmiddag in West

Filmmiddag in West Vrijdag 1 juli wordt de film Mamma Mia getoond in het Wijkcentrum West. De aanvang is 13.30 uur en...

Creatieve workshops in Rijsoord

Creatieve workshops in Rijsoord

Creatieve workshops in Rijsoord De Cultuur Camping is dé plek waar u samenkomt om verschillende creatieve workshops te...

Senioren Zomerfestijn 2022

Senioren Zomerfestijn 2022

Senioren Zomerfestijn  Facet Ridderkerk organiseert in de zomervakantie vanaf maandag 11 juli 2022 verschillende...

Dagje uit voor jong en oud

Dagje uit voor jong en oud

Dagje uit voor jong en oud Met dank aan Rotary Ridderkerk de Waal hebben ouderen én jongeren op zondag 22 mei mogen...