21 februari 2024

FIT op alle fronten

Gezondheidsbeurs Ridderkerk

Op vrijdag 22 maart 2024, van 16:00 tot 20:00 uur, organiseert Facet Ridderkerk een Gezondheidsbeurs. We noemen dat FIT op alle fronten, want we belichten alle facetten van fit ouder worden.

Het is een evenement met allerlei activiteiten voor de Ridderkerker vanaf 40 jaar. We hebben een ruim en gevarieerd aanbod om fit te blijven op alle fronten of om je voor te bereiden op fit ouder worden: mentaal fit, financieel fit en fysiek fit.

Je kan deelnemen aan workshops, luisteren naar lezingen, actief meedoen met activiteiten, informatie ophalen bij stands en gezellig een kop koffie drinken of een soepje eten en elkaar ontmoeten.

Er zijn veel partijen aanwezig, onder andere Jaap Jongbloed, Aafje, de wijkagenten, Rabobank, diëtist, huisarts, apotheker, de Bibliotheek AanZet, RTV Ridderkerk en veel meer.

Onderwerpen die besproken worden zijn babbeltrucs, digitale vaardigheden, gezond medicijngebruik, eenzaamheid herkennen, mantelzorgen, wat zit er in ons eten, overgangsperikelen, gezond door goed ademen, bewegen met beperking en visuele beperkingen.
Maar ook walking football, Parkinson boksen, yoga en dansen, stoelgym, scootmobielles of dementie ervaren met een VR bril. En dan hebben we nog niet alles genoemd…

Wil je fit ouder worden? Kom naar ‘FIT op alle fronten’ voor kennis, ervaringen, belevingen en gezelligheid!

Aanmelden

Aanmelden kan bij het kantoor van Facet Ridderkerk, Schoutstraat 5, telefonisch via 0180 – 432 350 of per mail

Of vul het onderstaande formulier in

FIT op alle fronten

Het programma volgt zo spoedig mogelijk.

Bekijk hieronder alvast welke sprekers er komen, welke workshops & activiteiten er gehouden worden en welke informatiestands er aanwezig zijn.

Lezingen

Hieronder tref je een overzicht van de lezingen. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld.

Jaap Jongbloed
Facet Mantelzorg
Facet Ridderkerk Langer Gezond – ‘Wat zit er in ons eten’
Huisarts Jeanette Caljouw – Overgangsperikelen
Ronald van Dort – Bewegen met beperking
Politie Ridderkerk – Babbeltrucs & oplichting
Wim Onderlinden – Financieel Fit
Apotheek Slikkerveer – Medicijngebruik
Bibliotheek AanZet – Digitale vaardigheden
Jan de Koning – Gezond door goed ademhalen
Diëtist Salar

Workshops

Hieronder tref je een overzicht van de workshops. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld.

Facet Vrijwilligersteunpunt
Bibliotheek AanZet – Digitale vaardigheden
Visio

Activiteiten

Hieronder tref je een overzicht van de activiteiten. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld.

Stoelyoga en meditatie
Walking Football Ridderkerk
DansMee
Stoelgymnastiek
Parkinson Boksen
Seniorenfit
Bridgeclub Vondelparck
Scootmobielles

Informatiestands

Hieronder tref je een overzicht van de informatiestands. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld.

Aafje
Facet Mantelzorg
Facet Vrijwilligersteunpunt
Facet Sociaal Werkers Ouderen
Facet Ridderkerk Langer Gezond
Huisarts Jeanette Caljouw
Apotheek Slikkerveer
Zwembad De Fakkel
Hoe sta jij er voor
Bibliotheek AanZet
Alzheimer Nederland
Stichting Overburen
Visio
Een tegen Eenzaamheid

Parkeren
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom het Gemini College. Kom je op de fiets dan is er ook een grote fietsenstalling.

Navigatieadres
Gemini College
2982 SN Ridderkerk

Openbaar vervoer
Buslijn 143, 144 en 145 stoppen elke 30 minuten bij bushalte Kastanjelaan.
Buslijn 608 stop bij de halte Beukenhof.
Vanaf beide bushaltes is het een paar minuten lopen.