Feestelijke heropening Wijkcentrum West

Vanaf 1 januari 2020 beheert Facet Ridderkerk Wijkcentrum West (voorheen Gasterij de Ontmoeting) aan de Boksdoornstraat 80. Om dit te vieren én om kennis te maken met de buurtbewoners, organiseren wij een feestelijke heropening op maandag 10 februari van 15.00 tot 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd!

Wat voor activiteiten ziet u graag terug?

Ook nu en in de toekomst kunt u in het wijkcentrum terecht voor een heerlijke kop koffie of thee, verse (lunch)maaltijden, een gezellig praatje en kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten, georganiseerd door Facet, vrijwilligers, partners en/of buurtbewoners. U bent ook vrij om zelf ideeën aan te dragen. U kunt uw ideeën en wensen bespreken met de beheerder(s) van het wijkcentrum, ouderenadviseur Frances Kroeze via en/of sociaal makelaar Sandra van Marion via . Zij helpen u graag verder bij het opstarten van een initiatief of de ondersteuning hiervan.

Het programma van de maanden januari t/m april vindt u hier.

Verhuur en contact

Wijkcentrum West is vanaf 1 januari te bereiken via het telefoonnummer (0180) 763 719 of . De locatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. De keuken is geopend tot 16.30 uur. Ook in het weekend en in avonduren zijn de ruimtes in het wijkcentrum te reserveren, er is dan echter geen beheer aanwezig. Voor vragen omtrent verhuur kunt u terecht bij Facet Ridderkerk via (0180) 432 350 of .

Meldpunt Samen

Meldpunt Samen weer actief Hulp nodig of hulp willen bieden via meldpunt in Ridderkerk Het oplopend aantal...

Buren in tijden van corona

Wat is er nu fijner dan je thuis te voelen in je eigen huis. Zeker nu we in deze ongewone tijd met het coronavirus veel thuis zijn. Dan is het fijn als je buren hebt met wie je op goede voet leeft. Of dit nu betekent dat je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam of dat je elkaar – ondanks verschillende leefgewoonten – kunt respecteren. Helaas gaat dat niet altijd goed. Soms groeien irritaties uit tot ogenschijnlijk onoplosbare situaties.

Bewoners verrast met Buurtsoep

In de Week tegen Eenzaamheid op woensdag 7 en donderdag 8 oktober brachten de sociaal makelaars, ouderenadviseurs en jongerenwerker van Facet, samen met Buurtklik Drievliet/’t Zand en Voor Elkaar Bolnes, 200 bakjes ‘Buurtsoep’ rond in de wijken Drievliet en Bolnes. Bewoner: “Bedankt voor de leuke attentie die wij gisteren mochten ontvangen. De soep was lekker. Het kaartje is vandaag al bij onze kleindochter bezorgd”.