Workshop: Persberichten schrijven

Verenigingen en vrijwilligersorganisaties kunnen altijd publiciteit gebruiken. Wil jij zorgen dat komend jaar de kans vergroot wordt dat jouw persbericht geplaatst wordt? In één avond leer je wat van belang is bij het schrijven èn geplaatst krijgen van je persbericht.

Ons Vrijwilligerssteunpunt organiseert op maandag 3 februari de workshop ‘Hoe krijg ik mijn persbericht geplaatst?’. De deelnemers verdiepen zich in hoe je goed en succesvol een persbericht schrijft. Aan de orde komen de volgende onderwerpen:

  • Denken vanuit de journalist, hoe doe je dat? Hoe vergroot je de kans dat hij/zij geïnteresseerd raakt?
  • Kort en bondig aangeven wat je onder de aandacht wilt brengen. Wat is een pakkende tekst voor de lezers?
  • Onderscheid in doelgroepen, verschillende accenten en stijlen.
  • Opbouw van het persbericht; het maken van een kop, een ‘lead’ en een heel bericht.
  • Hoe maak je een persbericht voor verschillende media? Bijvoorbeeld voor de plaatselijke weekkrant, lokale TV-omroep, wijkblad of Facebook.

Naast het bespreken van de theorie, wordt er vooral ook geoefend en gewerkt aan het maken van een persbericht. De workshop wordt gegeven door Lia de Vries van Liaison Communicatie & Taal. Lia werkt interactief; samen werken en denken in een ontspannen sfeer, waardoor deelnemers met de nodige inspiratie naar huis gaan!

De workshop is bedoeld voor vrijwilligers die in hun organisatie persberichten schrijven en vindt plaats van 13.30 tot 16.00 uur. Locatie: Bibliotheek AanZet (Centrum), Sint Jorisplein 77.  Deelname is gratis.

Aanmelden kan bij het Vrijwilligerssteunpunt aan de Schoutstraat 5, via 0180 – 430 440 of via mail .

Datum

03 februari 2020

Kosten

Gratis

Locatie

Bibliotheek AanZet
Sint Jorisplein 77
QR Code