Workshop ‘Grenzen aangeven’ voor vrijwilligers

Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseert de workshop ‘Grenzen aangeven, hoe doe ik dat?’ Vrijwilligers werken met hart en ziel, tegelijk wordt er veel gevraagd aan duidelijkheid, incasserings- , en uithoudingsvermogen. In deze workshop leer je hoe je op respectvolle wijze je grens aangeeft en bewaakt zodat je prettig en veilig kunt functioneren.

Grenzen aangeven is belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander. Zo voorkom je dat een ander over jouw grenzen heen gaat en ben je duidelijk naar de ander toe waar die grenzen nu precies liggen. Zo houd je de onderlinge relatie op een goede  manier in stand. In de praktijk blijkt dat best lastig. Want, hoe stel je nu een grens op die voor iedereen duidelijk is? Hoe herken je bij jezelf dat een grens wordt overschreden? Hoe bewaak je jouw grenzen? Docent en coach Norbert Engels behandelt de theorie kort en bondig , waarna je aan de slag gaat met praktijkvoorbeelden. Je krijgt handige tips om je grenzen te formuleren.

Deze workshop is interessant voor vrijwilligers die in direct contact staan met gasten/klanten/cliënten van een welzijnsorganisatie of vrijwilligersorganisatie-, project, zoals bezoekvrijwilligers aan huis, schuldhulp-, taalmaatjes, mantelzorg(respijt)vrijwilligers, thuisadministratie, ouderenwerk. Deelname is gratis.

De workshop vindt plaats op woensdagochtend 10 juli van 9.00 uur tot 12.00 uur bij Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat. Aanmelden kan tot 4 juli via inschrijven.vsp@facetridderkerk of via de balie aan de Schoutstraat 5. Neem voor meer informatie contact op met Facet Vrijwilligerssteunpunt 0180 – 430 440.

Datum

10 juli 2019

Kosten

Gratis

Locatie

Schoutstraat 5
QR Code